AD | Gijsbertha over brand: We sluiten niets uit

Belastingkantoor brand | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Hoewel hij niet over wil gaan tot speculeren, stelt minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën dat bij het onderzoek naar de oorzaak van de brand bij het Belastingkantoor niets wordt uitgesloten.

In de nacht van woensdag op donderdag woedde omstreeks 3.00 uur een grote brand bij het Belastingkantoor aan de Regentesselaan, waardoor een deel van de begane grond – waar de Ontvanger zit – volledig is verwoest. De rest van het gebouw heeft veel rook-, water- en brandschade opgelopen.

Hoofd van de Ontvanger, Alfonso Trona, verklaarde tijdens een bezoek in de vroege ochtenduren aan het gebouw dat hij om 4.15 uur door de politie werd gewekt met de melding dat er brand woedde in het kantoor. ,,Volgens de informatie waar ik over beschik, hoorde de bewaking een explosie en is toen een kijkje gaan nemen in de ruimte waar de knal vandaan kwam. Daar aangekomen bleek de ruimte volledig gehuld te zijn in rook. Er is toen meteen alarm geslagen bij de politie”, aldus Trona.

In een persverklaring laat de politie weten dat de forensisch-technische afdeling van de politie diezelfde ochtend met een grondig onderzoek is begonnen om zo exact vast te kunnen stellen wat de oorzaak van de brand is geweest. Hierbij zijn onder andere camerabeelden in beslag genomen voor nader onderzoek. ,,In mijn kantoor en rond het gehele gebouw zijn camera’s, ook waar de explosie heeft plaatsgevonden. Ik hoop dat de politie door de beelden kan zien hoe de brand is begonnen”, aldus het hoofd van de Ontvanger.

De brand concentreerde zich vooral in het gedeelte waar het korps van de Ontvanger zit. Het betreft een groep van ongeveer 50 man die dagelijks belast is met het benaderen van personen en bedrijven om hen aan hun belastingplicht te herinneren.

Al snel na de brand deden de eerste geruchten de ronde. Zo zou de brand opzettelijk zijn aangestoken om het onderzoek naar het lek van privédocumenten van overheidsdirecteuren te verhinderen. Minister Gijsbertha wil hier echter niet aan meedoen en stelde meteen dat het onderzoek naar het lek in ieder geval ‘gewoon doorgaat’ en dat er geen vroegtijdige conclusies moeten worden getrokken. Tegelijkertijd gaf de minister aan ‘niets uit te sluiten’. ,,Maar we moeten nu eerst rustig afwachten tot het onderzoek is afgerond.”

De bewindsman gaf aan dat met de brand het hart van de gemeenschap is geraakt. ,,Maar wat hier is gebeurd, zal ons niet storen in onze plicht om belasting te innen en mag de gemeenschap ook niet storen in haar plicht belasting te betalen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Gijsbertha over brand: We sluiten niets uit

  1. Abraham , niet een enkele gek, ze zijn allemaal hartstikke geschift. Je kan ze voor alles aanzien wat niet deugd. Ze zullen zelf hoog en droog en met beveiliging thuis achterover hangen.

  2. Abraham Mossel

    Gaan mijn vermoedens toch uit komen, het volgende project voor de vakbonden onder leiding van terr.risten Gerrit de Raaf de tuinkabouter en Cova de liliputter is hoogst waarschijnlijk de het ISLA terein afzetten zodat er geen hond meer op kan komen, het ergste zou nog kunnen zijn dat er één gek bij zit die de boel in de jens zet, dan zijn de aardappelen nog niet gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *