AD | Gino Campbell interim bij GCB

Gino Campbell interim bij GCB

Gino Campbell interim bij GCB

Willemstad – De Gaming Control Board (GCB) heeft ‘in het kader van het spoedeisende karakter’, een interim-directeur benoemd in de persoon van Gino Campbell.

Dit wordt bevestigd door de minister van Financiën, George Jamaloodin (MFK). Hij voegt eraan toe dat er nog een open sollicitatieprocedure zal volgen voor de functie van directeur.

Het een en ander wordt volgens hem bewerkstelligd als alle statuten van overheids- nv’s zijn aangepast volgens de regels van de wet corporate governance. Ook zijn er ‘tijdelijk’ twee nieuwe leden benoemd in het bestuur, te weten voorzitter Sherwin Casper en lid Luigi dos Santos met 30 jaar ervaring in de sector.

Casper is directeur van de stichting Belastingaccountantsbureau (BAB). Volgens Jamaloodin zijn deze drie personen goedgekeurd door de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab), die moet toetsen of zij passen binnen de gestelde regelgeving van ‘good corporate governance’. Op de website van de Soab, die alle adviezen over benoemingen publiceert omdat deze openbaar zijn, is hier echter nog niets over terug te vinden.

Soab-directeur Geomaly Martes is in het buitenland en kon geen informatie geven.

Volgens andere media is Luigi dos Santos een broer van Jamaloodin en is Campbell familie van directeur Caryllisch Campbell van Speedy Kopter, waarvan minister Jamaloodin directeur-eigenaar was en waarin hij vermoedelijk nog belangen heeft.

Gino Campbell

Volgens Linkedin is Campbell partner van HLB Netherlands Antilles Accountants & Business Advisors. Vanaf 1 juni van dit jaar is het bedrijf waartoe Campbell behoorde, Backbone Business Advisors, lid geworden van HLB International, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountantskantoren en adviseurs.

In het verleden was hij werkzaam als manager van een bedrijf in de Vrije Zone en bij Fortis Prime Fund Solutions. Ook werkte hij 5,5 jaar bij Ernst & Young, bijna vier jaar bij PricewaterhouseCoopers en minder dan een jaar bij KPMG.

Hij studeerde van 2002-2009 aan de New Mexico State Board of Accountancy en werd daarmee ‘Certified Public Accountant’ (CPA). Ook behaalde hij zijn bachelordiploma aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA).

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *