AD | ‘Girigoria moet reis onderbreken’

Ook Marilyn Moses op matje geroepen | Extra

Willemstad – De benoeming van de demissionaire MP-minister Sisline Girigoria van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) moet worden teruggedraaid en de bewindsvrouw moet haar werkbezoek aan Genève onderbreken en terugkeren naar Curaçao.

Ook moet zij het geld dat zij voor deze reis heeft ontvangen, terugstorten in de kas van de overheid.

Dat stelt de politieke partij MAN in een schriftelijke verklaring. De partij schrijft met verbazing en stijgende verontwaardiging ervan kennis te hebben genomen dat het demissionaire kabinet-Pisas een van de bewindslieden tot hoofd heeft benoemd bij een van de agrarische units van het ministerie van GMN. ,,En meteen daarna reist de demissionaire minister businessclass naar Genève, Zwitserland, voor een werkbezoek van maar liefst 19 dagen”, aldus de verklaring.

Voor de partij is het onbegrijpelijk dat de bewindsvrouw is benoemd zonder dat er een interne sollicitatieprocedure is gehouden. De benoeming is onacceptabel en moet onmiddellijk worden teruggedraaid, aldus de partij. MAN houdt de demissionaire regering verantwoordelijk voor deze verwerpelijke daad en veroordeelt ook politiek leider Marilyn Moses van Movementu Progresivo (MP). Minister Girigoria is op voordracht van MP tot bewindsvrouw benoemd.

Alsof de benoeming al niet genoeg is, heeft de bewindsvrouw op 12 mei aan de Staten meegedeeld dat zij de volgende dag businessclass met de KLM naar Zwitserland gaat voor een reis die moeilijk valt uit te leggen, aldus de partij. De sociaaldemocratische partij schrijft dat Genève een van de duurste steden ter wereld is, en het klimaat en de topografie van het land zijn ook totaal verschillend in vergelijking met Curaçao. Het is daarom een groot mysterie wat deze minister daar kan bestuderen wat toepasbaar is voor de lokale landbouw en veeteelt, aldus MAN. Het is ook de verwachting dat de demissionaire bewindsvrouw, terwijl zij op kosten van het volk in Europa is, dan geen minister meer is omdat de formatie vergevorderd is.

In een schriftelijke verklaring bood Moses gisteravond namens MP haar excuses aan voor het gedrag van haar minister. Moses verwees zowel naar de benoeming van Girigoria bij LVV als de reis naar Genève. ,,We benadrukken dat MP de handelingen van de minister sterk afkeuren”, aldus Moses in de verklaring.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 Reacties op “AD | ‘Girigoria moet reis onderbreken’

 1. Merlyn Mozes een vrouw van list en bedrog,mijn naam is haas,ik weet van niks.
  Deze vrouw is door de mand gevallen zelfs een gek gelooft haar allang niet meer.
  Ze is bezig haar Eigen graf te graven weg en kom nooit meer terug.
  Net zo lelijk van buiten als van binnen.SHAME ONE YOU.

 2. Wat een onbenullig kereltje ben jij zeg.

 3. @CI
  Wat een domme vergelijking. Wist niet dat studenten die aan een universiteit of hogeschool in Nederland studeren dat in 19 dagen doen, zoals deze puur opportunistische en nota bene demissionaire minister. Zijn dit lopende zaken? Bovendien zou ik wel eens willen weten wat haar achtergrond is nu zij zichzelf ook nog eens benoemd heeft in een topfunctie op het gebied van landbouw & visserij. Tropische landbouw gestudeerd in Wageningen? Waarschijnlijk heeft ze meer kennis van moestuintjes.

 4. Schandalig werkelijk. Deze mensen zijn de schaamte voorbij.

 5. CI, Snap je nu dat Curacao niet klaar is voor onafhankelijkheid met mensen zoals deze dame..

  Trouwens hoeveel van de boeren op Curacao denk je hebben in Nederland gestudeerd? Zeer weinig!

  en 2. Mensen uit deze gebieden die wel in Nederland landbouw studeren doen niet de algemene of nederlandse landbouw studie maar de studie Tropische/subtropische landbouwkunde die wel gericht gaat op landbouw in deze region!

 6. Curaçao Independiente

  Uiterst grappig de redenering dat Genève, Zwitsterland klimaat geen enekle overeenkomst heeft met het klimaat van Curaçao en hierdoor zou mogelijke kennis op landbouw en veeteelt gebied niet lokaal toepaasbaar zijn. Maar blijkbaar is de Nederlandse klimaat die meer lijkt op Zwitserland geen enkel struikelblok om lokalen een studie te laten doen in Nederland over landbouwkunde, veeteelt enz. Maar dezelfde gaat eigenlijk ook op andere studies als b.v. bouwkunde, medische studies en specialisemen die eigenlijk gebaseerd zijn op europese ras en niet op bv caribische/latino ras. Dus wat is de bedoeling dat studenten voortaan eerst moeten kijken of de kennis wel lokaal toepasbaar is, waarvan land die de studies biedt overeenkomsten moet hebben met onze klimaat, mischien ook cultuur, kleinschalligheid mischien, we moeten wel niet gekker maken dan het is! Over dienstreizen en efficienter maken van de beschikbare middelen hiervoor is niet van nu, al voor 10-10-’10 werden er al onnodig te veel geld uitgegeven aan bv reiskostenvergoeding, de hele keten moet aangepast worden. Een minister terug roepen is symboolpolitiek en de kern van de probleem wordt niet aangepakt! Dezelfde geldt m.b.t. benoemingen het is niet van nu!

 7. Daarom is het ook tijd om dit soort mensen strafrechtelijk aan te pakken! Laat ze maar een paar maanden in Bon Futuro zitten! Dit is gewoon corruptie en stelen!

 8. Het is absoluut schandalig wat er zo in de ambtenarij gebeurd met geld van de gemeente-dit is Pure zelf verrijking-dit moet toch ophouden.

 9. Wat een lelijke heks is Sisline Girigorie! Door en door corrupt. Waarom zit ze niet bij de MFK?

  Respect voor Mozes die dit lelijke wijf terugfluit. Sisline Girigorie heeft geen greintje integriteit.

  Nu nog Pik Pisas alias de lolo van Soto terughalen uit China.

 10. Moses je wist van de benoeming en haar verre reis” business class” .wat ben je toch een grote “HYPOCRIET “.
  Benoeming terugdraaien en geld van de belastingbetaler terugstorten en snel.(grote graaiers )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *