AD | GMN: Kinderen nu inenten

Mazelen vaccinatie

Willemstad – Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) doet een dringend beroep op ouders die hun kinderen nog niet hebben laten vaccineren, dat nu alsnog te doen.

Besmettelijke ziektes als difterie, mazelen, kinkhoest en polio verspreiden zich naar de regio en kinderen moeten daartegen worden beschermd, aldus het ministerie. Speciaal voor kinderen tussen de 0 en 18 jaar wordt daarom op zaterdag 1 december tussen 08.00 en 12.00 gratis een vaccinatiecampagne georganiseerd bij de consultatiebureaus aan de Cederstraat in Janwe en bij Kas Chikitu en bij het kantoor van het Wit Gele Kruis in Sta. Maria.

,,Het betreft vaccinaties die alle kinderen vanaf de geboorte tot hun tiende levensjaar moeten krijgen om zich te beschermen tegen genoemde ziektes”, aldus het ministerie van GMN in een verklaring.

Volgens de laatste gegevens van Paho (Pan American Health Organization) zijn verschillende van de genoemde ziektes in opmars in Venezuela en worden ze door de migratie vanuit Venezuela naar andere landen in de regio verspreid naar het gehele Latijns-Amerikaanse en Caribisch gebied.

,,Op Curaçao nemen we deze ontwikkeling heel serieus, want geschat wordt dat slechts 80 tot 90 procent van de kinderen is gevaccineerd. Dit is een laag percentage en het land loopt daarom gevaar op een uitbraak van deze ziektes. De gevolgen van deze ziektes zijn ernstig en kunnen leiden tot blijvende schade en in sommige gevallen zelfs tot de dood.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *