AD | GMN-workshop over cannabis

Gezondheidsminister Suzy Camelia-Römer (PIN)  | Persbureau Curacao

Willemstad – Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) gaat een workshop verzorgen voor jongeren om de interesse te peilen in het verbouwen of verwerken van medicinale cannabis.

Bij een eerste bijeenkomst in december 2018 bleek de interesse groot te zijn. Gezondheidsminister Suzy Camelia-Römer (PIN) heeft toen aangegeven degenen die echte interesse hebben, te willen begeleiden naar het starten van een eigen bedrijf in deze nieuwe sector. Nu de Landsverordening medicinale cannabis is goedgekeurd en aan het parlement is aangeboden voor behandeling, wordt er alvast met de voorbereidende werkzaamheden gestart.

Tijdens de workshop zal uitgebreid uitleg gegeven worden over de ontwikkeling van medicinale cannabis in de regio. Daarna wordt ingegaan op de mogelijkheden om medicinale cannabis te verbouwen en te leveren aan fabrikanten die medicijnen maken of op de mogelijkheid om hier zelf medicijnen te maken met cannabiscomponenten zoals cannabidiol (CBD), het niet-psychoactieve cannabinoïde dat voorkomt in cannabis.

Er zal stilgestaan worden bij de wetgeving en de strikte regels waaraan de verbouwer zich moet houden. Ook zal ingegaan worden op hoe een eigen bedrijf goed op te zetten en de steun die de overheid daarbij kan geven. Om een cannabisbedrijf te starten is het een voorwaarde dat de geïnteresseerde een bepaalde scholing krijgt over medicinale cannabis, bedrijfsvoering, het schrijven van een bedrijfsplan, het werven van fondsen en het samenwerken met andere bedrijven in deze sector.

De begeleiding van de overheid duurt zes maanden en tijdens de workshop wordt nagegaan wie hiervoor in aanmerking komt. De workshop wordt georganiseerd tijdens de Wellness Fair op 14 september van 13.00 tot 15.00 uur in Landhuis Klein Kwartier.

Geïnteresseerden moeten zich aanmelden via [email protected] of app 5227742

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | GMN-workshop over cannabis

  1. Trots op Curaçao

    Zijn er dan heel veel jongeren die medicinale cannabis nodig hebben? Of houden we ze zo rustig omdat ze werkeloos zijn en gekke dingen kunnen gaan doen.

  2. Blijkbaar heeft deze minister haast want voor ze aftreedt moet ze nog iemand in dit geval Goisco aan een cadeautje helpen. Waarschijnlijk als dank voor de partijfinanciering.

    Rastaman die de echte expert is op het gebied van gancha, cheiba, valt weer buiten de boot en blijft met lege handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *