AD | Godett dringt aan op ruimtevaart

Godett dringt aan op ruimtevaart

Willemstad – ,,Een gemiste kans voor Curaçao.” Vergezeld van deze woorden mailde Anthony Godett de lokale pers een link naar een nieuwsbericht over SpaceX. Dit ruimtevaartbedrijf gaat volgend jaar twee toeristen naar de ruimte brengen. Zij gaan om de maan vliegen.

De voormalige en huidige parlementariërs hebben dit briljante idee geboycot, ageert Godett in zijn e-mail: ,,Zie hier de gevolgen en het resultaat! Curaçao blijft gehinderd worden in haar ontwikkeling en vooruitgang!”

De twee personen, van wie de identiteit niet bekend is gemaakt, heeft SpaceX zelf benaderd. Zij hebben ‘een significante aanbetaling gedaan’ voor de reis om de maan, zo heeft SpaceX-baas Elon Musk laten weten.

In 2016 kondigde SpaceX aan dat het in 2018 zijn Dragon-ruimtevoertuig naar Mars wilde lanceren, als eerste private bedrijf ter wereld. Deze onbemande missie is uitgesteld en zal volgens plan op z’n vroegst vanaf 2020 plaatsvinden.
Voor ruimtevaartmissies vanaf Curaçao diende de Curaçaose Burgerluchtvaartautoriteit (CBA) te worden omgezet in het zelfstandige bestuursorgaan Curaçaose Burgerluchtvaart- en Ruimtevaartautoriteit (CBRA). Aan de basis hiervan ligt de concept-Landsverordening ruimtevaart die op 7 februari 2017 werd behandeld in de Straten. Er rezen vele vragen, te veel voor een definitief verslag van de centrale commissie in de Staten. Sceptisch werd opgemerkt: ,,We kunnen er niet eens voor zorgen dat Insel Air in de lucht blijft en dan wel raketten de ruimte in sturen?” Curaçao is inmiddels ruim zes jaar bezig om te proberen de categorie 1-status voor het luchtvaartverkeer te verkrijgen, zo werd vastgesteld. ,,Terwijl dat niet lukt, hoe kunnen we dan de ruimtevaart verantwoord organiseren op Curaçao?”

In 2013 concludeerde de onafhankelijke Europese onderzoeksgroep TAC in haar rapport over de kansen voor ruimtevaart vanaf Curaçao, dat er weinig lokale werkgelegenheid van uitgaat. Voor deze industrie is veel technische kennis nodig, die niet op het eiland aanwezig is. Ook hebben de onderzoekers berekend dat de fiscale opbrengsten niet hoog zullen zijn.

Er zou volgens TAC een spin-off kunnen zijn in de zin van het promoten van kennis op Curaçao en toerisme, maar dan moet er ook een space-museum of een space-trainingscentrum aan gekoppeld worden. Hiervoor ontbreken vooralsnog ruimte en geld.

Bron: Antilliaans Dagblad

13 Reacties op “AD | Godett dringt aan op ruimtevaart

 1. Heet dit niet “gelul in de ruimte”?

 2. Als hij echt slim was, was hij hier 4-5 jaar geleden over begonnen.
  Toen meneer Branson regelmatig op Aruba zat bij meneer Eeman.

 3. Abraham Mossel

  XCOR heeft wel een ” Naf 400.000,00″ nep lening van Gerrit de Raaf gekregen, die zij samen bij Tap maar IN, verdeeld hebben. Weet Corallo dat wel Gerretje!.

 4. Ach, hij ziet ze vliegen….!

 5. Prachtige foto van Godett voor een boekenkast.

  De arme stumper kan nog geen Donald Duck lezen!

 6. Het verhaal van Godett komt niet al te slim over, maar de reactie van Baselmans strijdt mee om de “eer” van de domste opmerking aller tijden.

 7. het intellect heeft gesproken….
  gelukkig wordt hij niet tegen gehouden door enige kennis van zaken.

 8. Reizen toeristen volgend jaar rond de maan? Dit zijn de bedreigingen voor Elon Musks plan http://s.vk.nl/w-a4468279/ via @volkskrant

 9. Godett heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.

  SpaceX (Elon Musk) heeft nooit enige belangstelling/connectie gehad met Curaçao.

  Ooit waren er plannen met XCOR (Michiel Mol) die zijn op niets uitgekomen.

  XCOR is nog steeds in de markt en wil vluchten uitvoeren van af US-AirPorts. Zie:http://spaceexpeditions.xcor.com

 10. Ach, ik sluit niet uit dat het (dit ruimtevaartgedoe) hem toegefluisterd is door die twee grapjassen (of hun compagnons) die van plan waren vanaf Hato commerciële ruimtevluchten te organiseren. Ben trouwens benieuwd hoe het met die plannen gesteld is, heb er nooit meer iets van vernomen. Hoop van harte dat die roekeloze plannen in de prullenbak zijn belandt en daar ook blijven! Dom zal ik hem niet noemen, maar Godett en ruimtevaart? Dat gaat helaas niet samen! 😆
  Daarom denk ik dat het hem quasi terloops is toegefluisterd, dat alleen maar om nieuw leven te blazen in die commerciële ruimtevluchten vanaf vliegveld Hato.

 11. Kan ie gelijk mee geschoten worden naar de maan en daar Curacao vertegenwoordigen voor de Marsmannetjes

 12. john h baselmans-oracle

  Er is nog nooit een mens buiten de Van Allen Belt geweest heer Godeth. Dat is technisch nog steeds niet mogelijk. Dus naar de maan vliegen een mooi fabeltje.

 13. Kunneen we twee criteria instellen voor het geven van een podium op KKC?
  1. Een intelligentie groter als dat van een leguaan.
  2. Geen crimineel verleden.

  Godett is zo dom dat hij nog geen twee woorden achter elkaar foutloos kan schrijven en heeft een jaar in Bon Futuro gezeten wegens corruptie.

  Wegwezen dus.

  PS Staat zijn lelijke zus nog steeds op de payroll van Selikor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *