AD | Goede prestatie zeilers in Colombia

Cor van Aanholt, Darius Bérénos, Hans en Bas van der Gulik, Jürgen Schneider en Bruno Brouwers tijdens de South American & Caribbean Championships

Willemstad/Puerto Velero – Een groep van zes zeilers uit Curaçao heeft goed gepresteerd tijdens de South American & Caribbean Championships van de Sunfishklasse in Colombia.

Van afgelopen zondag tot en met dinsdag namen Cor van Aanholt, Darius Bérénos, Hans en Bas van der Gulik, Jürgen Schneider en Bruno Brouwers deel aan het zeilevenement, dat plaatsvond in Puerto Velero, een klein uur van Barranquilla. Deze zomer zullen daar ook de Centraal-Amerikaanse en Caribische (CAC) Spelen plaatsvinden.

Alle drie de dagen stond er veel wind en de ruim 40 zeilers uit een tiental landen moesten dan ook al hun kracht en energie aanwenden om een goede prestatie te kunnen leveren. Het kampioenschap diende voor de Curaçaose zeilers als selectiewedstrijd voor deelname aan de CAC Spelen en was voor de organisatie en de kandidaten voor de Spelen dan ook een uitgelezen kans om de wateren van Puerto Velero te verkennen.

Naast Zuid-Amerikaanse landen als Chili, Argentinië, Ecuador en Peru, waren ook de sterkste Centraal-Amerikaanse en Caribische landen als Cuba, Guatemala en Puerto Rico aanwezig. Cor van Aanholt eindigde na drie dagen als eerste Curaçaoënaar op een zevende plaats overall en verdiende daarmee direct zijn plaats voor deelname aan de CAC Spelen. Van Aanholt werd tevens kampioen bij de Masters (40+). Darius Bérénos eindigde, door de laatste twee dagen heel sterk te varen, als tweede in het klassement tot en met 18 jaar, achter de Peruaan Alejandro Mago en tevens als tweede Curaçaoënaar.

Hans van der Gulik en Jürgen Schneider eindigden respectievelijk tweede en derde in het Masters-klassement. Bij deze kampioenschappen werden twee kwalificatieplaatsen voor landen gegeven voor de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima (2019).

Met minimaal verschil viel Curaçao helaas net buiten de boot en gingen deze plaatsen naar Cuba en Puerto Rico, die beide net voor Curaçao eindigden. Het kampioenschap werd gewonnen door oud-wereldkampioen bij de jeugd, Jean Paul de Trazegnies uit Peru.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *