AD | ‘Gouverneur moet zwijgen verbreken’

US Party: is kabinet-Romeo-Marlin gevallen?

Van een onzer verslaggeefsters Philipsburg – Het bestuur van de United St. Maarten Party (US Party) heeft donderdag gouverneur Eugene Holiday opgeroepen zijn zwijgen te verbreken en de gemeenschap van Sint Maarten te vertellen of premier Leona Romeo-Marlin het ontslag van haar kabinet heeft ingediend nu haar coalitie niet langer van een meerderheidssteun geniet in de Staten.

Dat schrijft The Daily Herald. Het partijbestuur zei dat de gouverneur de lippen stijf op elkaar heeft gehouden sinds het parlementslid Franklin Meyers van United Democrats (UD) zijn steun voor de coalitie heeft ingetrokken.

,,De regering is gevallen”, zo zei de partij donderdagavond in een officiële verklaring. ,,De regering blijft maar dralen en doet alsof ze wacht tot het parlement aangeeft dat ze de steun van de Staten niet langer geniet. Ondertussen zaait de gouverneur, die in dit soort gevallen in het verleden meestal ijverig is geweest, verwarring door stil te blijven.”

De gouverneur, zo zei de US Party, heeft fractieleiders ontmoet en heeft vervolgens niet gerapporteerd aan het publiek. ,,De vraag is of de premier het aftreden van haar kabinet heeft aangeboden en of de gouverneur dit heeft aanvaard.”

Het is ongelooflijk dat de overheid instort, er dus geen overheid is en de gouverneur de mensen niet bijpraat. We roepen de gouverneur op zijn stilte te doorbreken. We vragen ook dat de regering, die nu niet langer voldoende steun geniet, stopt met het nemen van beslissingen”, aldus het bestuur.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *