AD | Groeiende interesse voor hubfunctie Aruba

Mike Eman wellicht vervolgd

Groeiende interesse voor hubfunctie Aruba

Oranjestad – Minister-president Mike Eman heeft tijdens zijn verblijf in Uruguay van de gelegenheid gebruikgemaakt om met de vertegenwoordigers van verschillende landen in de regio te spreken over de mogelijkheden om via Aruba contacten te leggen met Europese bedrijven.

,,Het is van belang om steeds weer te herhalen wat Aruba op handelsgebied aan het doen is”, aldus de premier, die het Koninkrijk der Nederlanden en Groothertogdom Luxemburg vertegenwoordigde bij de officiële installatie van Tabaré Vázquez als president van Uruguay. Hij merkte dat het kleine eiland steeds meer positieve bekendheid krijgt.

Het is niet voor het eerst dat premier Eman het Koninkrijk vertegenwoordigt bij officiële plechtigheden in de regio en hij doet het graag. ,,Het is belangrijk voor kleine landen om goede relaties te ontwikkelen met buurlanden. We zien dat veel landen hard werken op bepaalde gebieden die voor hun land belangrijk zijn, maar ook bij ons een rol spelen. Zo heeft Uruguay plannen voor duurzame ontwikkelingen in hun land, net zoals wij. Goede relaties, rust en veiligheid in elk van de landen stralen uit naar ons allemaal en geven ons meer kansen om onze doelen te bereiken.”

De interim-directeur van Directie Buitenlandse Betrekkingen, Edwin Abath, was mee naar Uruguay. Hij vertelde dat de Nederlandse ambassade in Buenos Aires heeft geholpen om afspraken te maken voor gesprekken met bewindslieden van verschillende landen. ,,We hebben gekozen voor landen die interessant zijn als partner voor Aruba en Nederland. In die gesprekken hebben we steeds het belang van het Koninkrijk voor ogen gehad, want we kwamen om het Koninkrijk te vertegenwoordigen”, aldus Abath.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Groeiende interesse voor hubfunctie Aruba

  1. Renée van Aller

    Nu horen wij al jaren over die hub-functie, u ook? Maar zien wij of horen wij daarover feitelijk? Wat is bereikt en hoe en dank zij wiens (mannelijke, intelligente en krachtdadige) inspanningen? Wij hebben geen enkel feitelijk resultaat gehoord of gezien. Hoe kan dat? En nu we toch de enge spreekwoordelijke koe bij de hoorns hebben gevat, hoeveel vertrouwen kunnen we koesteren/hebben in een vertegenwoordiger van een entiteit die prima is in geld lenen, maar slecht van (terug)betalen? Je zult maar crediteur van de overheid zijn en niet of slechts af en toe betaald krijgen? Zou u met een dergelijke onderneming gezonde zaken kunnen en willen doen? Van groot belang in vreugdevol en monter zaken doen is dat je elkaar kunt vertrouwen. Je woorden worden omgezet in daden, zoals je belooft. Maar dat gebeurt niet vaak meer. Zeker niet op politiek niveau, zoals maar weer blijkt uit de verschillen in witwasdealafspraken van Teeven met uitgeslapen drugshandelaren. Is eerlijkheid opeens een ondeugd geworden? Kan iemand ons dit uitleggen, want wij zitten er zo mee en het benauwt ons bijzonder, al die aangepaste werkelijkheden, die met waarheid weinig van doen hebben. Renée van Aller & John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *