AD | Grote brand in Otrobanda

kledingzaken Kriss Kross en Favorite Shop volledig uitgebrand

Willemstad – Twee panden aan de Breedestraat in Otrobanda zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in vlammen opgegaan. Van de gebouwen waarin de kledingzaken Kriss Kross en Favorite Shop waren gevestigd is niets meer over.

De brand in de winkels grenzend aan de parkeerplaats bij het Brionplein ontstond rond 23.00 uur donderdagavond. Ongeveer 3.30 uur die nacht kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Daarna werd met behulp van waterkanonnen nageblust. De brandweer had aanvankelijk moeite om de brand in de met kleding volgepakte winkels onder controle te krijgen, maar heeft kunnen voorkomen dat de vlammen oversloegen naar andere gebouwen.

Bewoners van de woningen achter de panden zijn geëvacueerd. Zij kunnen voorlopig niet terug naar huis. ,,Vanwege de rookontwikkeling”, zegt brandweerofficier Eric Martina. Lees verder op Antilliaans Dagblad

De afdeling Communicatie & Voorlichting van het ministerie van Algemene Zaken liet gisteren weten dat bezoekers van Otrobanda moeten trachten Kaya di Otrobanda te vermijden. ,,De muur van de gebouwen die zijn uitgebrand, kunnen instorten”, zo waarschuwt de regering.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Grote brand in Otrobanda

  1. Abraham Mossel

    Bij mijn weten is dit pand al eens eerder in de Jens gevlogen ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *