AD | Grote stap vooruit voor Airport City

Grote stap vooruit voor Airport City | MEO

Willemstad – Curaçao Airport Holding (CAH) heeft afgelopen week een Memorandum of Understanding getekend met een Amerikaanse projectontwikkelaar voor een project op Airport City, het terrein rond luchthaven Hato.

Het Curaçao Multi Commodity Center (C-MCC) zal onderdak bieden aan handel in grondstoffen tussen Noord-, Zuid- en Midden-Amerika en Europa. In eerste instantie gaat het om goud en andere waardevolle materialen. Volgens directeur George Kearns van C-MCC beschikt Curaçao over de noodzakelijke financiële en juridische infrastructuur voor dit type handel.

,,We hebben voor Curaçao gekozen omdat het dicht bij de Verenigde Staten en Zuid-Amerika ligt en vanwege de sterke juridische structuur, moderne fiscale voorzieningen en goed opgeleide bevolking.”

Op termijn zullen er behalve goud ook andere goederen, zoals olie, gas, specerijen, staal, zout en koffie worden verhandeld. ,,In eerste instantie gaat het om de feitelijke handel, in een latere fase zal ook digitale handel mogelijk zijn”, aldus Kearns.

De handel in het centrum zal belastingvrij gebeuren tussen de leden van C-MCC. Daarbij moet onder andere gedacht worden aan banken, verzekeringsbedrijven, mijnbouw en veredelingsbedrijven. C-MCC zal in het derde kwartaal van dit jaar beginnen in een tijdelijke locatie in het oude luchthavengebouw. Maar uiteindelijk zal er een nieuw gebouw verrijzen op een terrein van 67 hectare achter Curinde bij de luchthaven.

,,Wij beschouwen dit project als een van de vliegwielen voor de verdere ontwikkeling van de terreinen rond de luchthaven”,

zegt directeur ad interim Junny Ignacio van CAH. Het project moet andere bedrijven aantrekken die zich op Airport City willen vestigen. Minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling vindt het C-MCC passen binnen de Curaçaose traditie als handelseiland.

,,Daarnaast kan dit gezien worden als een verlengde van onze internationale financiële sector.”

Het project zal tal van bedrijfstakken versterken, verwacht hij. Naast de luchthaven ook de zeehaven, het bank- en verzekeringswezen, trust, advocaten, auditors en het onderwijs.

,,Deze nieuwe industrie zal veel internationale aandacht gaan krijgen, wat niet alleen een positieve impuls zal geven aan het toerisme, maar ook zal leiden tot internationale erkenning.”

Bovendien worden er weer nieuwe banen gecreëerd voor de lokale arbeidsmarkt, aldus de bewindsman. C-MCC wordt lokaal vertegenwoordigd door Henk de Zeeuw van KPMG.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *