AD | Grote wapenvangst bij Spaanse Water

Wapensmokkel via Spaans Water

Willemstad – De kustwacht heeft gisteren in samenwerking met de douane vier vaartuigen onderschept, met aan boord acht personen, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Ook aan boord: een groot aantal vuurwapens met munitie en twee handgranaten.

De radaroperator van het Reddings- en Coördinatiecentrum detecteerde rond 14.00 uur de vier verdachte vaartuigen nabij het Spaanse Water. Een SuperRhib werd meteen naar de aangewezen plek gedirigeerd en trof daar de boten aan, een daarvan was op sleeptouw. De bemanning van de SuperRhib ging aan boord en na een onderzoek werden de vuurwapens, handgranaten en munitie aangetroffen.

Alle opvarenden zijn aangehouden en de vaartuigen zijn op sleeptouw meegenomen en opgebracht naar het steunpunt te Parera. Daar zijn de verdachten, evenals de in beslag genomen munitie en wapens overgedragen aan de politie, die de zaak verder onderzoekt.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Grote wapenvangst bij Spaanse Water

  1. Sinds het aantreden van Girigorie, worden gangs met rust gelaten dus ze kunnen hun oorlogskas spekken en zich bewapenen. Je moet er niet aandenken dat een granaat in een woonwijk afgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *