AD | Gulle giften Corallo

gerrit-schotte-cicely-van-der-dijs-babel-witwassen-omkoping-2

Zaak Babel: omkoping door Corallo voor ex-premier Schotte en Cicely van der Dijs

Willemstad – Oud-premier Gerrit Schotte (MFK) heeft in de periode van 1 januari 2010 tot en met 8 oktober 2010 – toentertijd als Eilandsraadslid van het Eilandgebied Curaçao – twee keer grote geldbedragen aangenomen van de vermeende Italiaanse maffiabaas Francesco Corallo.

De ene keer ging het om een bedrag van 140.000 dollar en de andere keer om 73.422 dollar.

Dat is een van de verdenkingen aan zijn adres zoals gisteren tijdens de regiezitting van de zaak Babel bekend is gemaakt. In deze zaak staan Schotte en zijn levenspartner Cicely van der Dijs terecht.

De gulle giften van Corallo waren – zoals gisteren naar voren is gebracht door officier van justitie Philomijn van Logten – bedoeld om Corallo en zijn bedrijven, waaronder de casinogroep op Sint Maarten Atlantis World Group, een zekere voorkeurspositie te bezorgen.

,,Deze giften zijn hem (Schotte, red.) gedaan zodat hij

 • Corallo en zijn bedrijven zou begunstigen;
 • geheime overheidsinformatie aan Corallo zou verstrekken;
 • Corallo invloed zou verstrekken in de Curaçaose overheid via de nieuw op te richten politieke partij MFK;
 • zich er voor zou inspannen dat Corallo internationaal namens Curaçao wordt aanbevolen;

zich er voor zou inspannen dat Corallo of personen van zijn bedrijf worden aangesteld in een belangrijke institutionele functie”,

aldus Van Logten gisteren. Zij is samen met Gert Rip belast met deze zaak.
In datzelfde jaar zou Schotte samen met zijn levenspartner – in de periode van 1 januari tot en met 1 juli – op Curaçao en/of in Italië twee facturen van het bedrijf Vanddis nv valselijk hebben opgemaakt.

Een factuur van een bedrag van 140.000 dollar en een factuur van meer dan 73.000 dollar.

,,In strijd met de waarheid staat op deze facturen onder meer vermeld dat het bedrijf Vanddis werkzaamheden heeft verricht voor het Italiaanse bedrijf Betplus van Corallo”,

zo gaf de officier van Justitie gisteren te kennen. Vanddis nv is de pompstationketen van Pedro ‘Papito’ van der Dijs. Zijn dochter Cicely – die ook terechtstaat in de zaak Babel – is de directeur bij dit bedrijf.

Andere tenlasteleggingen aan het adres van de oud-premier zijn witwassen, het gebruik van ‘jammers’ en wederom valsheid in geschrifte.

In de periode van 1 januari 2010 tot en met 15 november 2011 is op Curaçao, in de Verenigde Staten en/of Zwitserland en/of Italië voor meer dan 200.000 dollar witgewassen, zo werd gisteren bekendgemaakt.

De officier van justitie liet weten dat het hier gaat om geld dat op basis van de eerder genoemde valse facturen via bankrekeningen in het buitenland uiteindelijk terecht is gekomen bij Schotte en Van der Dijs.

De tweede beschuldiging van valsheid in geschrifte, betreft het diplomatieke paspoort van Schotte, dat in tegenstelling tot het nieuws dat voorheen in de media is verschenen, niet in de kluis van zijn woning te Saliña is gevonden, maar in dat van Vanddis; het bedrijf dat door zijn partner wordt gerund.

De oud-premier had eerder, op 15 april 2013, dit paspoort als vermist opgegeven.

,,In strijd met de waarheid is opgenomen dat het diplomatieke paspoort verloren was geraakt, terwijl dat paspoort in de kluis lag bij het bedrijf van zijn partner, Vanddis nv”, aldus Van Logten.

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AD | Gulle giften Corallo

 1. sorry hoor stanley, maar iedere randdebiel weet dat 3 maanden straf veel en veel te weinig is voor de misdaad, die deze imbciel gedaan heeft.
  3 mensen (hardwerkende gezonde mensen) doodrijden omdat je wat pilletjes hebt geslikt en in autorijden zonder rijbewijs.
  sorry hoor, maar als je dat niet kan vatten zijn we uitgepraat….

 2. Stanley, excuus voor de toon van mijn vorige reactie maar ik heb naast de slachtoffers van Nelson dos Santos gestaan en het leed van de nabestaanden gezien.

  Velen hadden graag gezien dat de dader levenslang de gevangenis in ging maar we weten dat de wet dat niet mogelijk maakt. Het halfzachte ei Irma Lips ging echter ruim onder de al lage wel mogelijke strafmaat (ik meen 4 jaar) zitten en zei zelfs het feit dat de dader zonder rijbewijs reed buiten beschouwing te willen laten.

  Irma Lips heeft of geen enkel rechtsgevoel of laat haar oren hangen naar de verdachten en hun ratvocaten. Misschien uit angst, misschien voor belonging.

  Hoe het ook zij, ze is totaal ongeschikt voor een zaak als Babel. Laat haar bezwaren tegen vergunningen of kleine verkeersovertredingen afhandelen. Grote zaken kan ze niet aan.

 3. stanley Held

  Marcel doe aangifte. Doe jij niet. Mensen beschadigen, zonder bewijs. Vind ik heel erg.waarom ga jij niet naar het OM? Dacht ik al. Wat een mensen zijn julie. Mijn naam is [email protected] . Zo ben ik. Doe jij hetzelfde? Nee he? Je mag mailen. Doe jij zeker niet. Val mensen niet zomaar aan. Zonder dat jij het weet. Ik ken haar niet. Weet wel. Doe normaal.

 4. stanley Held

  Is mooi dat jij mijn IQ heb benaderd. Jij hebt een mooie calculatie van gemaakt. Wat denk je? Mooi niet. Wat jij doet is stellingen poneren. Als jij denkt dat zij fout is geweest? Kan het uit worden gezocht. Weet jij. Jullie vallen haar aan zonder enig bewijs. Blijkbaar is haar oordeel bij jullie toevallig slecht gevallen. Zij e wordt door jullie corrupt beschouwd. Erg. Ik zou haar nooit wegsturen. Weet je waarom? Omdat jullie vooraf een oordeel hebben. Wat is jouw doel. Wees eerlijk. Jij speelt nu rechter. Ga die opleiding volgen. Of lees de wet een beetje. Als jij een rechter aanvalt heb jij mij. Kom op vriend.

 5. Stanley, houd je mond!
  Iedereen met een beetje IQ, jij dus blijkbaar niet, weet dat je iemand die met absurde snelheid en zonder rijbewijs drie mensen doodrijdt en daarna wegvlucht niet kan laten wegkomen met een paar maandjes cel!
  Irma Lips deed dat! Ze is dus absoluut onbekwaam, of randdebiel of omgekocht, maar hoe dan ook volledig ongeschikt om recht te spreken in een grote zaak als tegen de Schotte en van der Dijs mafia.
  Het is werkelijk een grote schande dat een Irma Lips, naar ik aanneem in Nederland wegens wanprestatie uitgekotst hier de grote mevrouw mag uithangen terwijl ze geen enkele kennis van zaken en geen greintje integriteit heeft.

 6. stanley Held

  Nu is een rechter de gebeten hond. NOGMAALS Jullie doen uitspraken die rechtelijk niet door de beugel kan. Achter een schuilnaam betichtten juliie de rechter. Als ik wat zeker weet schrijf ik het. Lekker om vuil te spuien. Zeg het met naam en toenaam in het openbaar. Nee, doen jullie niet. Bang om voor het gerecht te worden gesleept. Als het eiland zinkend is? Mag je vertrekken. Wat let je. Wij lossen deze problemen op. Prettige reis.

 7. Ik doe een beroep op het Antilliaans Dagblad, dat de afgelopen jaren bewezen heeft zeer kundig te zijn in onderzoekjournalistiek, eens onderzoek te doen naar rechter Irma Lips.

  De straffen die zij oplegt zijn werkelijk idioot net als hoe zij zich steeds weer schikt naar mafiosi en hun ratvocaten.

  De vonnissen van Irma Lips stinken.

 8. Ook ik zie de bui hangen.
  deze Irma, zit in de zak van de maffia.
  blijkt wel uit het de 3 maanden straf voor het neefje van Robbie dos santos, die 3 moorden heeft kunnen plegen met zijn dronken hoofd, zonder rijbewijs en geen verzekering.
  dus deze hele komedie kunnen ze beter meteen stopzetten.
  De mafia heeft op curacao vrijspel, zolang er geen onafhankelijke rechters hier te vinden zijn.
  ook bij het OM werken mensen die door de maffia omgekocht worden.
  zodat ze vrij komen door een vormfoutje.
  helaas ik woon graag op curacao, maar het is een zinkend eiland, zonder normen en waarden.

 9. Uiteraard vinden de ratvocaten Peppie en Kokkie het heel normaal dat een mislukte MAVO scholier (zijn zoon is overigens ook van school gestuurd, naar verluid wegens drugshandel) die zijn eigen zaakje 2 maal failliet zag gaan tonnen verdiende als consultant.

  En ik sluit niet uit dat de rechter, het halfzachte ei Irma Lips die het volgens mij net zo in de broek doet voor Peppie en Kokkie als Elmer Wilsoe voor Robby dos Santos, het er nog mee eens is ook.

  Zij veroordeelde 3 voudig moordenaar Nelson dos Santos tot 1 maand per moord. Of hij die moet uitzittten (Brian Mariano!) is zelfs nog maar de vraag, maar ook dat interesseert Lips niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *