AD | Halt-aanpak voor first offenders

Quincy Giriigorie beoogt Halt aanpak | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het Halt-project wordt eerdaags bij de Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC) geïmplementeerd.

Daarom is gisteren een workshop begonnen met specialisten van de Stichting Halt Nederland, waarbij het ministerie van Justitie, het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Curaçao (KPC), het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), de Voogdijraad Bonaire en AJJC aanwezig waren.

Het Halt-project is bedoeld om first offenders die geen zware delicten hebben gepleegd, op het rechte pad te krijgen en houden. Door het accepteren van een Halt-straf ontwijkt de jongere een strafblad. Er wordt hiertoe informatie gegeven op scholen en in wijken.

In het jaarverslag 2017 van AJJC werd uitvoerig verslag gedaan van de reden waarom het Halt-project niet van de grond leek te komen. Ten eerste moest er nog een wettelijke verankering komen, maar ook voor het prijskaartje moest een akkoord bereikt worden. Daarnaast is een voorwaarde voor succes van het project de samenwerking met instanties als de Leerplicht Unit (ministerie van Onderwijs), het KPC en het OM. In 2017 was de Leerplicht Unit nog in reorganisatie.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | Halt-aanpak voor first offenders

 1. Girigori mooi zo’n Halt project maar een voorbeeld functie helpt beter.
  Opvoeding thuis en in de maatschappij wordt ieder kind gevormd.Wat als 1 of beiden geen goede voorbeeld geven en steeds in de fout gaan.Een falende regering en veel corruptie helpt de jongeren meer om in de criminaliteit te gaan.
  Girigori unda e 700 kilo droganan ta?
  Kan Halt Misschien een handje helpen?

 2. De meeste criminelen lopen gemiddeld na hun 5de vergrijp tegen de lamp en worden pas dan als 1ste offender geregistreerd. Broekzak vestzak dit kost alleen maar geld. In Amerika hebben ze een beter systeem, 3 times strikeout, ga je levenslang de bak in.

 3. Halt is inderdaad een goed project en geldt alleen voor 1st offenders die toevallig of niet een bepaalde misdrijf hebben begaan.
  Stopt de jeugd dlinquent tijdens het halt project, dan wordt hij of zij alsnog zijn straf uitzitten. Onderstaande link geldt voor Nederland.
  https://www.halt.nl/halt-straf/wanneer-naar-halt/
  Dus met de juiste toewijding en toepassing zou het hier kunnen slagen.
  Maar dan moeten de partners goed blijven samenwerken en afspraken nakomen.

 4. Dat Girigorie een randdebiel is, weet iedereen al, de man voert geen beleid uit maar is alleen met copy paste bezig. Het moet zo zijn, dat goed gedrag beloond wordt en fout gedrag gestraft, er is geen tussen weg.

  Jaren geleden was het ook zo in Nederland dat criminele jongeren alle aandacht kregen en daardoor hadden hulpverleners geen tijd en resources om andere jongeren te begeleiden.

  Hulpverleners zeiden ook toen tegen hulpbehoevende jongeren, die wat van hun leven wilde maken, je moet eerst met justitie in aanraking komen, dan pas kan ik iets voor je doen.

 5. @Jan
  Ik zou zeggen verdiep je uitgebreid in het HALT project ipv te raaskallen

 6. Henk 1, de meeste van deze jonge criminelen zijn door criminele ouders opgevoed, of door alleenstaande belkaartmoeders.

  Wat daar allemaal in de opvoeding is fout gegaan kan een HALT project echt niet recht breien.

  Get real, Henk 1.

 7. Het HALT projekt is een effectief 90er jaren projekt wat het levenslicht zag in NL. Het is een NL ‘uitvinding’ om ervoor te zorgen dat kids niet steeds de fout ingaan. Voor die groep jongeren is het ecfectief gebleken. Ze worden gemonitoord, gevolgd ze moeten naar school en een opleiding volgen. Het CBS NL is daarover met goede cijfers gekomen, en waarom – zou het hier niet kunnen wetken – met de juiste inspanningen.
  Ik juich het toe! That’s whatit’s all about kids perspectief geven en te behoeden verder tectiminaliseren.
  Jammer dat alles wat men hier placht te doen, in dit geval met NL zelf als niets wordt gezien. Onvoorstelbaar zoiets…

 8. Goed nieuws voor criminelen: de eerste keer dat ik gepakt wordt, wordt ik niet bestraft en krijg geen strafblad.

  Je zou bijna denken dat dit plan door de KvK van Sint Eustatius is verzonnen.

  Criminals, loosen your sear belts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *