AD | Helmin Wiels: ‘Ultimo Noticia propageert illegale loterij’

Helmin Wiels: ‘Ultimo Noticia propageert illegale loterij’ | NRC Handelsblad

Willemstad – In een brief aan minister Jardim van Financiën stelt fractieleider en parlementariër Helmin Wiels (PS) dat de Papiamentstalige ochtendkrant Ultimo Noticia reclame maakt voor illegale loterijen. Burgers zouden de PS-leider erop hebben geattendeerd.

Het gaat om de loterijen met de naam Fantasy Five, Mega Money, Powerball en Lotto. De Papiamentstalige ochtendkrant zou ook via sms reclame maken voor illegale loterijen. Lezers kunnen ook door het woord Lotto of Bingo te sms’en 5.000 gulden winnen, het versturen van de sms kost vijftig cent.

Wiels wil van Jardim weten of de Gaming Board op de hoogte is van de reclame die Ultimo Noticia voor de illegale loterijen maakt. De PS-parlementariër wil ook weten of de krant een vergunning heeft voor het propageren van de loterijen en of er ob wordt geheven.

Wiels wil ook duidelijkheid hebben over de rol van overheids-nv UTS in het geheel. ,,Is dit een service die UTS aanbiedt en komt de nv haar verplichting na om belasting, onder andere , te betalen voor de dienst die zij verlenen?”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *