26.4 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Hernieuwde interesse Count

HomeMediaAD | Hernieuwde interesse Count
Anders dan Motiva is Count geen raffinaderij of bedrijf met een raffinaderij. Count Energy Trading is, de naam zegt het al, een trader. Het Nederlandse bedrijf, gevestigd in Rotterdam, is van de Nederlandse zakenman Peter Goedvolk | Foto: Count

Willemstad – Count Energy Trading in Rotterdam zegt volgens RTL-Z in Nederland, grote kans te hebben om de exploitatie van de Isla-raffinaderij over te nemen.

,,We hebben weer belangstelling”, zegt financieel directeur Jeffrey Bollebakker van Count desgevraagd. ,,En we denken een grote kans te maken.”

Nadat er aanvankelijk meerdere belangstellenden waren, werden eind 2018 drie geselecteerd. ,,Nu Motiva is afgehaakt, zijn dat er nog twee.”

Eigenaar en ceo Peter Goedvolk van Count bevestigt tegenover Het Financieele Dagblad de hernieuwde interesse. ,,We kijken er opnieuw naar. Maar niet alleen, we werken samen met enkele andere partijen in een consortium”, zegt Goedvolk. Een van de partners is AOT Energy.

Count heeft – in een consortium met de Amerikaanse partner AOT – als geïnteresseerde partij aan het aanbestedingstraject ‘Arawak’ deelgenomen. IHS Markit, door overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) ingeschakeld als externe adviseur bij dit project, had daarop Count/AOT uitgenodigd om in gesprek te gaan over de toekomstmogelijkheden van de raffinaderij. Count is sinds januari 2018 met RdK en Isla in gesprek en gebruikt intern hiervoor codenaam ‘Project Turtle’.

Het omkoopschandaal maakte hier een eind aan. Volgens het rapport van Ivy Advocaten in Amsterdam ging Count niet vrijuit. Count heeft, zoals deze krant vorige week berichtte, medewerker Colás Bos aan de kant gezet. In het rapport komen namens Count twee medewerkers voor: Bos als ‘Melder’ en daarnaast ‘cfo Count’, de chief financial officer.

Tegenover RTL-Z erkent financieel directeur Bollebakker van Count dat zijn bedrijf in de corruptiezaak terecht is gekomen. ,,We hebben er melding van gemaakt. Maar het rapport was heel suggestief en wij zijn ervan overtuigd dat we niets fout hebben gedaan.”

In een reactie zegt Goedvolk dat Count als ‘klokkenluider’ is opgetreden en de omkooppoging heeft gemeld bij de overheid.

Intussen heeft, berichtte deze krant, ceo Goedvolk het heft zélf in handen genomen, onder meer door Bos van het project af te halen en van zijn taken te ontheffen; Bos vertegenwoordigt Count Companies niet langer.
Goedvolk liet tevens weten dat de in het rapport genoemde ‘cfo Count’ zijn betrokkenheid bij het project namens Count heeft beëindigd. Hijzelf en managing director Pieter Janssens doen nu het Isla/Arawak-project namens Count.

Het bedrijf wijst erop dat er een nieuwe selectiecommissie is. ,,Daar moeten we mee gaan praten.” Aldus de financieel directeur, doelend op het pas ingestelde comité van de Project Management Organisatie (PMO) onder leiding van voorzitter Evelyn Kruithof-Bor.

De Rotterdamse investeerder Goedvolk beseft naar eigen zeggen goed dat een betrokkenheid bij de raffinaderij er niet gemakkelijker op is geworden sinds vorig jaar. De chaos in Venezuela is alleen maar toegenomen en de levering van ruwe olie vanuit dat land is onzeker.

Ondanks de problemen in Venezuela en de smeergeldperikelen, wil Goedvolk toch weer meedoen aan een mogelijke aanbestedingsprocedure. De raffinaderij, die momenteel nagenoeg stil zou liggen, is volgens hem van groot belang voor Curaçao. ,,En Curaçao maakt toch deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden.”
Count had zich eerder samen met AOT Energy aangemeld onder de naam Curefco bv in oprichting. Eind november 2018 had RdK de voorstellen van de drie resterende kandidaten in Arawak geëvalueerd. Dat waren – zo is later gebleken – Motiva als ‘preferred bidder’, Count en PdVSA. Motiva haakte eind januari af.

Anders dan Motiva is Count geen raffinaderij of bedrijf met een raffinaderij. Count Energy Trading is, de naam zegt het al, een trader. Het Nederlandse bedrijf, gevestigd in Rotterdam, is van de Nederlandse zakenman Goedvolk, die met een geschat vermogen van circa 182 miljoen op de ‘rijkenlijst’ van zakenblad Quote staat. Goedvolk heeft aan de regering en aan RdK laten weten ‘zelf een prominentere rol in het proces te gaan vervullen’.
www.countcompanies.com

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

  1. Colas Bos is al jaren een ongekende oplichter, ongekend dat deze man voor gerespecteerd ondernemer als Goedvolk werkzaam is….ben sprakeloos

  2. Na erop gewezen te hebben dat Count Energy Trading bv niets anders is dan een mini Guangdong Zhenrong Energy (GZE), was het enkel een kwestie van tijd dat Clift via AD ‘ons’ zou “ver/op/inlichten” waarom deze vergelijking toch anders is.

    De rol van Count in het geheel dat geleid heeft tot het verzoek voor ontslag van Roderick van Kwartel, zou het bedrijf nu, bij voorbaat, moeten diskwalificeren voor elke mogelijke betrokkenheid met de Curaçaose raffinaderij. Uit een e-mail van Julio Hasselmeyer Moses (trader bij Aramco) aan van Kwartel is duidelijk geworden dat het team dat de onderhandelingen voerde voor RdK en Curaçao, eerder ‘Motiva’ strategisch aan het ‘demotiveren’ was dan een samenwerking te realiseren.

    Duidelijk is ook dat indien Motiva niet aan de eisen waar Hasselmeyer naar verwijst kon voldoen, Count (of AOT Energy) daar zeker niet aan zou kunnen voldoen. Dus, zat er niets anders op dan op de wijze van ‘Olivier Bommel’ (Tom Poes) een ‘list’ verzonnen moest worden. En , ja hoor, een ‘parallel traject’ werd geopenbaard dat waarschijnlijk ook aanleiding was voor Motiva om zich terug te trekken. Na aanstelling van een PMO wordt, met o.a. bovenstaande artikel, door AD voortgeborduurd op het doeleinde van de list.

    Het ‘parallel traject’ voor een strategische partner waar Ivy advocatenkantoor naar verwijst toont echter aan dat Count, samen met Ashley Isidora (NNA Accounting and Advisory Services), een overeenkomst hadden voor een toekomstig bedrijf genaamd ‘International Quality Control’. Echter, in ‘pr-offensiefje’ van een aantal artikelen in AD door Count, het bedrijf ons doen geloven dat Count’s betrokkenheid met het ‘parallel traject’ een geïsoleerde actie van medewerker Colás Juan Alejandro Bosb was, en door Bos te ontslaan, het de aanbestedingsprocedure van RdK om een nieuwe operator voor de raffinaderij, met deelname van Count hervat kan worden. Zo werkt het natuurlijk niet.

    Eer Count een hernieuwde mogelijkheid geboden wordt om in het aanbestedingstraject deel te nemen, dient op basis van het Ivy rapport een gedegen onderzoek, vergelijkbaar met waarvoor nu geroepen wordt in de zaak InselAir, plaats te vinden. Echter, ook daar dit onderzoek een tijdrovend proces is, waar de aanbestedingscommissie niet op kan wachten, dient Count van verder deelname aan het proces uitgesloten te worden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties