AD | ‘Het gaat goed met Willemstad’

Aldus voorzitter Stichting Monumentenzorg Curaçao Marcel van der Plank | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Er zijn de laatste tijd veel sombere berichten over onze economie. Wij hebben echter goed nieuws, aldus de voorzitter van Stichting Monumentenzorg Curaçao. ,,Het gaat goed met Willemstad!”

Dit is natuurlijk een uitspraak die om uitleg vraagt, gaf hij zelf ook aan in zijn speech ter gelegenheid van de viering van het 65-jarig bestaan van de stichting.

Voorzitter Marcel van der Plank stak direct van wal: ,,Als wij foto’s van onze stadsdelen van 50 jaar geleden of eerder vergelijken met nu, dan zien wij hoeveel monumenten in onze binnenstad inmiddels zijn gerestaureerd. Vaak merken wij het zelf niet en letten wij alleen op datgene wat er nog slecht uitziet. Maar mensen die vroeger op ons eiland gewoond hebben en na vele jaren terugkomen valt de verandering wel op en complimenteren ons daarmee.”

Dat is volgens de voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) een stimulans om door te gaan ‘en dat doen wij dan ook’. De restauratie van Huize Sebastopol in Otrobanda is bijna afgerond. Dit is een prachtig pand uit 1742 dat weer in oude glorie wordt hersteld. Huize Sebastopol ligt langs de oprit naar de Julianabrug en vlakbij de centrale bushaltes in Otrobanda.

Van der Plank had méér goed nieuws: ,,Wij zijn vanmiddag eigenaar geworden van een vervallen pand aan de Gasthuisstraat, een van de steegjes in Otrobanda. Samen met een naastgelegen in slechte staat verkerend monument dat al van ons is, gaan wij volgend jaar een aanvang maken met de restauratie van die panden.
Monumentenzorg Curaçao is van plan door te gaan met de aankoop van in slechte staat verkerende panden om die te restaureren en daardoor de stad te verfraaien. Er is genoeg werk aan de winkel.

Behalve Monumentenzorg zijn er steeds meer andere partijen betrokken bij restauraties van monumenten. De voorzitter noemde bijvoorbeeld de Pietermaaigroep, die ‘fantastisch werk heeft verricht om Pietermaai te laten herleven tot een bloeiend stadsdeel’. ,,Maar ook verschillende particulieren, die actief zijn met restauraties in Otrobanda. Recentelijk ook Stichting Preventieve Geneeskunde, Fundashon Prevenshon, van professor Bob Pinedo die het vroegere pand van Monumentenzorg aan het Molenplein ‘prachtig heeft hersteld’.

Al 65 jaar en ‘still going and going’ and ‘keep walking’, aldus Van der Plank ‘om met enkele bekende reclames te spreken’. ,,Pensionering doen wij niet aan. Hij sprak de aanwezigen toe vrijdagavond bij de viering van het 65-jarig bestaan van Stichting Monumentenzorg Curaçao. Een wat verlate viering, want de verjaardag was al op 5 april.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | ‘Het gaat goed met Willemstad’

  1. Abraham mossel

    van der Plank sloeg de spijker op zijn kop met dit eigen zakkenvullers voor hem en zijn patners verhaal. vedder commentaar van geld over de balk gooien is niet nodig aangezien veel projectmanagers op curacrim afgedankt BLO afgestudeerde losers zijn, die door vriendjes politiek de baan hebben gekregen.

  2. Vooral die stinkende Isla is een prachtig!

  3. Ach een kinder hand is gauw gevuld .

  4. Waarschijnlijk denken ze bij Stichting Monumentenzorg Curaçao, het glas is half vol want de eerste wat toeristen zien als ze met de boot binnen varen is de bouwval van Plaza Hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *