AD | Hoge eisen tegen Almelose geweldplegers NS-personeel

Verdachten komen allebei uit Curaçao, maar wonen in Nederland.
Door Bonne Kerstens voor Algemeen Dagblad

Personeel van NS voor de rechtbank in Almelo | Foto © anp.

Personeel van NS voor de rechtbank in Almelo | Foto © anp.

Het Openbaar Ministerie heeft 15 en 9 maanden gevangenisstraf geëist tegen twee mannen uit Rijssen en Schiedam, die met geweld personeel van NS hebben aangevallen.

Hoewel een van de twee jongens volgens de advocaat het denkvermorgen van een minderjarige heeft, vindt de Officier van Justitie niet dat het jeugdstrafrecht van toepassing zou moeten zijn. Dit werd wel door een deskundige aanbevolen.

De Officier van Justitie vindt dat geweld in de trein niet meer kan worden gezien als incident. ,,Het is een uiterst kwalijke tendens, die gestopt moet worden.”

Beide mannen van 20 en 30 worden ervan verdacht op 2 december vorig jaar een conducteur en een machinist mishandeld te hebben op station Almelo. Ze waren in Rijssen ingestapt. De mannen komen allebei uit Curaçao, maar wonen in Nederland.

Meisje
De conducteur en de twee mannen kregen ruzie omdat de conducteur merkte dat de twee een meisje lastigvielen. Het meisje verklaarde eerder dat ze vond dat de mannen zich vervelend gedroegen, en dat ze daar wat van had gezegd. Vervolgens ontstond er een discussie tussen de drie, waarop de conducteur het meisje vertelde dat ze in de eerste klas mocht gaan zitten.

De mannen waren hier niet van gediend, en besloten de conducteur op te wachten op het station van Almelo. Hier werd hij in elkaar geslagen. Ook werd de medewerker uitgescholden voor ‘kankerracist’.

Machinist
De machinist van de trein zag dat zijn collega werd mishandeld, en besloot in te grijpen. Ook hij werd in elkaar geslagen. Beide mannen liepen verwondingen en een hersenschudding op en werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens de rechtszaak verklaarde een van de twee geweldplegers, de 30-jarige Jean C., dat hij zich gediscrimineerd voelde omdat ‘meerder mensen eerste klas mochten zitten’, en hij niet.

Animo
Veel medewerkers van NS zijn vandaag op de rechtszaak in Almelo afgekomen. Zo’n 150 man moest om beurten plaatsnemen op de 40 stoelen op de publiekstribune

Bron: Algemeen Dagblad

Een Reactie op “AD | Hoge eisen tegen Almelose geweldplegers NS-personeel

  1. Gewoon terug sturen naar Curacao; er zijn hier toch geen treinen:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *