AD | Hoge Raad blijft bij levenslang voor moord op Wiels

Vandaag heeft de Hoge Raad geoordeeld over Kuwas

Vandaag heeft de Hoge Raad geoordeeld over Kuwas

De levenslange veroordeling voor de moordenaar van politicus Helmin Wiels uit Curaçao blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald.
Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. Hij was leider van de toen grootste politieke partij, Pueblo Soberano (Souverein Volk).

Elvis K. kreeg zijn levenslange straf eind augustus 2014 van de rechtbank in Willemstad, ook nog voor twee andere moorden in het kader van een bendeoorlog. Daarnaast deed de verooreelde mee met een gewapende overval. Het gerechtshof bevestigde dat vonnis later.

K. had aangevoerd dat als hij voor het ondergaan van zijn levenslange straf aan Nederland wordt overgedragen, hij geen uitzicht meer heeft om nog ooit vrij te komen. Dat zou in strijd zijn met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Volgens het hof en de Hoge Raad staat hem echter niets in de weg om in Nederland later om nieuwe beoordeling van zijn zaak te vragen.

Geen spijt
De rechter oordeelde in 2014 al dat K. geen respect heeft voor het leven van anderen en dat hij ‘alleen aan het eigen gewin’ denkt. Daarmee heeft hij veel leed berokkend. Zowel bij de familie van de drie omgebrachte mannen, als bij de aanhangers van de partij Pueblo Soberano. K heeft geen spijt betuigd en geen mededogen getoond. De rechter stelde dat Kuwas al bijna zijn hele leven het criminele pad bewandelt.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *