AD | Hooi (1,69 meter) ‘grote man’ bij Curaçao met twee kopgoals

Yorick Groeneweg | Algemeen Dagblad

Elson Hooi in actie namens Curaçao. © AP

Wie zegt dat kleine voetballers niet kunnen koppen? Elson Hooi, met 1,69 meter toch een van de kortste spelers in de eredivisie, bewees deze week het tegendeel. De 27-jarige aanvaller van ADO Den Haag kopte twee keer in één wedstrijd raak voor de nationale ploeg van Curaçao.

Hoewel klein van stuk, is Elson Hooi een grote meneer in Curaçao. In de nacht van maandag op dinsdag werd hij er nog populairder door in de Nations League-kwalificatiewedstrijd tegen Guadeloupe twee keer te scoren. Met het hoofd nota bene. Dat zorgde in Willemstad al voor verbazing. ,,Juist omdat Guadeloupe van die grote spelers had”, vertelt Hooi. ,,Allemaal van die lange verdedigers en dan kon ik als kleinste de bal zo in het doel koppen.”

Zelf keek Hooi er overigens niet zo van op dat hij ondanks zijn geringe lengte in de lucht heerste. Van de zijkant werd hij ook goed bediend. De eerste voorzet kwam van Cuco Martina, waarop Hooi bij de tweede paal positie koos en tegendraads inkopte. De tweede treffer liep hij als het ware zo het doel in, na een stiffie over de keeper van Rangelo Janga. ,,Ik oefen niet extra op koppen, maar was er al wel op aan het loeren. Als ik dan zo’n goede bal krijg dan moet-ie er ook gewoon in.”

Curaçao liep uit naar weer een ruime zege. Nadat het eerder met 0-5 van de Britse Maagdeneilanden en met 10-0 van Grenada won, werd het nu 6-0. Vandaag trainde Hooi alweer mee bij ADO. Hij ging iets eerder naar binnen om zich te kunnen laten behandelen na zijn inspanningen overzee. Hoewel hij nog herstelde, leek Hooi gegroeid na weer een succesvolle trip met Curaçao. ,,Ik kom met heel veel vertrouwen terug en ik hoop dat zaterdag op het veld ook uit te stralen tegen PEC Zwolle.”

Die club is dus gewaarschuwd, al was het niet voor het eerst dat Hooi met zijn hoofd scoorde. In 2012 flikte hij het al eens bij zijn oude club NAC, tegen VVV. ,,Zie je wel. Ik weet dat ik kan koppen. Ook al denkt iedereen dat ik dat niet kan.”

Bron: Algemeen Dagblad

Een Reactie op “AD | Hooi (1,69 meter) ‘grote man’ bij Curaçao met twee kopgoals

  1. “Wie zegt dat kleine voetballers niet kunnen koppen? ” Normaal gesproken mogen kleine voetballers niet koppen want wij weten niet wat het effect op latere leeftijd op de hersenen is. In het geval van Elson Hooi moeten we niet overdrijven, er was geen enkele verdediger in de buurt.

    Ik heb zelf ook gevoetbald en dit op een vrij hoog niveau, in de 1ste en 3de elftal van twee amateur verenigingen in Nederland. Het was 3 keer in de week trainen en zondag wedstrijd spelen.

    Wat ik niet begrijp is, dat heel veel voetballers er voor kiezen om te stoppen met school om full prof te worden. Deze jongens zijn elke dag met voetballen bezig, sommigen trainen 2 keer per dag en dan nog hebben ze moeite om de bal tussen de palen te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *