AD | Hotels bomvol tijdens CNSJF

Avila Beach Hotel, Santa Barbara Beach Resort en Kura Hulanda voor 100% vol

Willemstad – De bezettingsgraad van de hotels tijdens het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) zal waarschijnlijk weer het niveau van twee jaar geleden halen.

Dat zegt voorzitter van de Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata), Miles Mercera, desgevraagd tegen deze krant.

Tijdens de laatste editie van het festival was negentig procent van alle hotelkamers geboekt en ook nu zitten de hotels op het hele eiland weer bomvol. Mercera stelt dat hij wel het idee heeft dat de boekingen later worden gedaan dan in 2016. ,,Toen was het een maand voor het festival al vol en nu komt het iets later op gang”, constateert hij. Hoe dan ook: ,,Voor de werkgelegenheid is het in ieder geval goed.”

Dat is ook het doel van organisator Fundashon Bon Intenshon. Met het CNSJF wil de stichting een positieve bijdrage leveren aan Curaçao. Niet alleen op het gebied van cultuur, maar ook door een impuls te geven aan de economie. En uit de verschillende impactonderzoeken die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, blijkt die missie keer op keer te zijn geslaagd.

Zoals het er nu naar uitziet heeft ook de achtste editie van het festival, dat gisteren van start is gegaan, weer een positief effect op de hotels, waarvoor september eerder altijd een stille maand was. Een rondvraag bij verschillende accommodaties op het eiland leert dat er nog maar een enkele kamer beschikbaar is. Zo zijn Avila Beach Hotel, Santa Barbara Beach Resort en Kura Hulanda voor honderd procent volgeboekt.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *