AD | Huurman geschorst

Soap Romer/VMSC vs Huurman, deel 1: the pre-emptive strike  | Extra

Willemstad – Jan Huurman is gisteren door minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) ontheven van zijn taken, werkzaamheden en wettelijke bevoegdheden als inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Volksgezondheid.

Dat laat het ministerie van GMN weten in een korte verklaring. De maatregel geldt ‘in beginsel’ voor een maand. Huurman is bovendien de toegang tot de dienstgebouwen van GMN ontzegd, waaronder het kantoor van de inspectie. De regering ‘heeft dit besluit genomen naar aanleiding van correspondentie’ van Huurman.

Camelia-Römer zal de zaak maandag met hem bespreken en doet tot die tijd geen nadere mededelingen. Ook Huurman zelf wilde gisteren geen antwoord geven op vragen van deze krant over zijn aanstelling.

De afgelopen weken stond de inspecteur-generaal onder vuur door uitlatingen over het onderzoek naar kinderarts Sonja Faries in verband met de behandeling van kinderen met de ziekte diabetes type 1. Onder andere ouders van patiënten, verpleging van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) en de Vereniging Medisch Specialisten Curaçao namen het op voor de kinderarts.

Welke gevolgen de schorsing van Huurman heeft voor de inspectie, is vooralsnog onduidelijk. Sinds december vorig jaar had Huurman ook de taken overgenomen van Inspecteur Gezondheidszorg Gersji Rodrigues Pereira en was daarmee tevens belast met het toezicht op ziekenhuizen, zorginstellingen en andere organisaties in de medische sector. Rodrigues Pereira werd om onbekende redenen op non-actief gesteld.

Statenlid Giselle Mc William (MAN) zei gisteravond in een uitzending van Telenotisia niet verbaasd te zijn over de schorsing en vooral de manier waarop Huurman omgaat met specialisten en andere medewerkers in het veld van de gezondheidszorg. Mc William noemde als voorbeeld de toon waarop hij mensen te woord staat en de druk die hij op hen uitvoert.

Bron: Antilliaans Dagblad

11 Reacties op “AD | Huurman geschorst

 1. De minister heeft intussen gereageerd, het schijnt dat Huurman een losgeslagen projectiel is geworden en de ontslagprocedure is in gang gezet.

  Heb begrepen dat Huurman zelfs met politie verwijderd moest worden. Wat is er in hemelsnaam met de man aan de hand, blijkbaar is het allemaal naar zijn hoofd gestegen. Huurman schijnt zelfs de minister met de pers gedreigd te hebben.

  Blijkbaar dacht Huurman dat de pers zijn vriend is, eigenlijk had journalisten de man in bescherming moeten nemen en hem van microfoons en camera’s weg houden. Huurman is een pathologische kletskous de man kon zijn mond niet dichthouden.

 2. Meelopers cq ja knikkers genoeg he Suzy.

 3. Ik ben benieuwd wat Huurman nu gaat doen, zal hij de eer aan zichzelf houden, of wordt hij the bitch van de Camelia-Römer?

 4. McWilliams is geen haar beter.
  Net een lawaai papagaai.

 5. Huurman wist waar hij aan begon en wist dat dit kon gebeuren. Vroeg of laat.
  Stilstand of achteruitgang is op dit eiland belangrijker dan vooruitgang

 6. Het gaat weer goed op Curacao .
  Je bent voor me of tegen me .
  Wat doen met Schotte en Constancia kunnen we die ook schorsen .
  Zal nooit wat worden op dit eiland .
  Het is pappen en nat houden .

 7. Jammer voor Huurman en Curacao. Maar als je met mevrouw Camelia-Romer in zee gaat weet je niet of ze je laat verzuipen of laat redden. 50% kans.
  Bij haar is het altijd mooie woorden om zich zelf schoon te praten.
  Blijf je niet verder met haar meepraten, dan laat ze je vallen als een baksteen.

 8. Inderdaad, zal wel weer een vriendje op deze post komen, zodat iedereen gewoon door kan gaan met rotzooien in de gezondheidszorg.

 9. Terug naar de middeleeuwen, vriendjes zijn belangrijker dan resultaten.
  Zet maar weer een meegaand persoon op die functie, dan weet je dat er hier niets ten goede zal veranderen. Men wil hier achterlijk blijven.

 10. Het probleem is dat Huurman hierna onmogelijk zijn werk met autoriteit kan blijven doen, het beste wat Huurman kan doen is, financieel proberen zo veel uit te halen als mogelijk. Laat die negers maar in hun eigen sop gaar koken, het zijn net ondankbare honden.

  Blijkbaar wilde iedereen de belangen en reputaties van bevriende specialisten voorop stellen, de zorg voor de patiënt speelt totaal geen rol in deze, Mc William moet zich diep schamen, wat een rot wijf is dat.

 11. Modus operandi van PIN. Functionarissen schorsen en met behoud van salaris thuis laten zitten, zoals inderdaad Gershi Pereira al 2 jaar met behoud van megasalaris thuis zit en Suzy Romer niets aan zijn situatie doet.

  Wellicht moet er weer een vriendje van Suzy of haar gigolo Alvin Daal geplaatst worden. Is Bureau Post dan inmiddels al volgezet met hun luie incapabele nietsnutten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *