AD | ‘Huurman is zelf Batman én Robin’

Staten kritisch over optreden inspecteur-generaal Volksgezondheid | Jeu Olimpio

Willemstad – Is er iemand die inspecteur-generaal Jan Huurman ook controleert? Is er een adjunct-directeur bij de Inspectie Volksgezondheid? Of is Huurman zelf Batman én Robin?

Dat vroeg PS-Statenlid Jaime Córdoba zich gisteren af tijdens de centrale commissievergadering van de Staten over het beleid van de inspectie en het ziekenhuis en de aanwijzingen die aan het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) zijn gegeven. Huurman was zelf ook in de Statenzaal aanwezig, samen met verantwoordelijk minister Suzy Camelia-Römer (PIN) en het bestuur van het Sehos.

Córdoba vuurde de ene na de andere vraag over Huurman af op de minister. Dat Huurman niet het vertrouwen van het PS-Statenlid geniet, was gisteren maar al te duidelijk. De huidige inspecteur-generaal was in de periode van augustus 2012 tot mei 2013 al werkzaam op Curaçao, maar toen als inspecteur van Volksgezondheid. Zijn contract werd toen niet verlengd en Huurman keerde terug naar Nederland. ,,Waarom is Huurman inspecteur-generaal geworden, terwijl hij helemaal geen ervaring met deze functie had? In de periode dat hij inspecteur van Volksgezondheid was, heeft hij ernstig gefaald en is zijn contract niet verlengd. Op basis van welke vacature en profielschets is hij nu geselecteerd om Inspecteur-generaal voor de Volksgezondheid te worden?” zo wil Córdoba weten.

Het PS-Statenlid vraagt zich af of minister Camelia-Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur conform de Landsverordening Inspectie voor de Volksgezondheid instructies heeft gegeven aan Huurman. ,,Zo ja, welke instructies zijn aan hem gegeven?” En: ,,Welke argumenten heeft de minister om de vreemde acties van Huurman in het ziekenhuis te accepteren en wie toetst deze acties? Of heeft Huurman de vrije hand om te doen en laten wat hij wil?

Wordt hij aangepakt voor dingen die misgaan? Hoe vat de minister het op wanneer de gehele zorgsector – met uitzondering van de vriendjes van Huurman – niet tevreden is over zijn optreden? Dit is een ernstig probleem.”
In wat hij heeft verteld heeft over Curaçao doet hij alsof Curaçao zijn speeltuin is. Córdoba verwijst naar verschillende links waaruit zou blijken dat Huurman disrespectvol heeft gesproken over Curaçao.

Naast Córdoba stelden verschillende andere Statenleden kritische vragen over het optreden van Huurman als inspecteur-generaal binnen het ziekenhuis, waaronder Giselle Mc William (MAN) en Wimbert Hato (eveneens MAN).

Statenlid Gerrit Schotte (MFK) vroeg zich af wat voor beleid wordt gehanteerd bij de Inspectie voor de Volksgezondheid. Ook stelt de parlementariër dat het verkeerd is van de minister om te stellen dat de inspectie onafhankelijk is: ,,Er moét een kader van controle zijn, anders kan de inspectie doen en laten wat zij wil.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | ‘Huurman is zelf Batman én Robin’

 1. Ik ben helemaal klaar met deze Walrus en de hele kliek van roeptoeters

 2. zelf gaat hij met zijn andere maffia vriendjes buisnesclass vliegen voor on onzin reisje.
  het volk kan dood vallen wat hem betreft…hij leeft op grote voet..
  7 parletariers gaan voor ruim 50.000 naf lekker een paar dagen naar een gezellig congres…
  tuig is er is geen ander woord voor..

 3. In het rijtje van meest onintelligente zakkenvullende staten leden staan jokers Cordonba en Schotte wel bovenaan. De rest volgt op gepaste wijze🙃

  Bijgewerkt door KKC commentpolis

 4. Abraham Mossel

  Ik dacht dat Jaime zich twee jaar geleden onder zijn eigen achtertuin boom had ge -kropen, maar nee hoor hij is er weer onderuit 14.000,00 Naf in de maand laat weer eens wat van zich horen, en wat Gerrit de Raaf(roofvogel ) betreft, die moet zijn mond dicht plakken, over 9 maanden moet hij het gevang in?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *