AD | Huurman spant zaak aan tegen Land

Soap Romer/VMSC vs Huurman, deel 3: Kort geding | Extra| Jeu Olimpio

Willemstad – Inspecteur-generaal van de Volksgezondheid Jan Huurman heeft een zaak aangespannen tegen het Land/de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) om zijn schorsing aan te vechten.

De zaak staat morgen om 09.00 uur op de rol. Huurman wordt bijgestaan door advocaat Barbara Nagelmakers van Nagelmakers Advocaten.

Huurman werd onlangs in beginsel voor een maand op non-actief gesteld en bovendien de toegang tot de dienstgebouwen van GMN ontzegd. Direct na de schorsing liet de inspecteur-generaal tegenover deze krant weten in gesprek te zijn met een juridisch adviseur over mogelijke vervolgstappen.

Vrijdag verklaarde Gezondheidsminister Suzy Camelia-Römer (PIN) dat zij een commissie heeft ingesteld om feitenonderzoek te doen naar alle rumoer rond kinderarts Sonja Faries en dat dit de aanzet was tot de schorsing van Huurman.

De zaak had, zo stelt Camelia-Römer, zo veel commotie in de samenleving veroorzaakt, dat de minister dat niet kon negeren. Zij verwees ook naar een instructie die in het verleden is opgesteld, over hoe de inspecteur-generaal naar buiten zou moeten treden.

,,Niet elke aanwijzing hoeft in de krant. De inspecteur kan ook bijvoorbeeld elk kwartaal een overzicht geven van de maatregelen die zijn genomen en op welk gebied, zonder namen te noemen.”

Wanneer wordt gevraagd naar de rechtszaak die hij heeft aangespannen, laat Huurman tegenover deze krant weten dat de krant zelf kennis kan nemen van de rol. In reactie op de instructie van de minister over de wijze van communiceren door de inspecteur-generaal, stelt Huurman dat ‘de minister haar eigen woorden kiest’.

Verder commentaar weigert de geschorste inspecteur-generaal te leveren.
Camelia-Römer laat in een reactie het volgende weten: ,,Ik heb hem uit zijn functie ontheven. Dat hij een zaak zou beginnen, was te verwachten.” Het Land wordt in deze zaak bijgestaan door raadsman Luigi Virginia.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Huurman spant zaak aan tegen Land

 1. Fred Schiedam

  “De zaak had, zo stelt Camelia-Römer, zo veel commotie in de samenleving veroorzaakt, dat de minister dat niet kon negeren. Zij verwees ook naar een instructie die in het verleden is opgesteld, over hoe de inspecteur-generaal naar buiten zou moeten treden.”

  De Minister weet duidelijk niet hoe een onafhankelijke toezichthouder opereert, namelijk ONAFHANKELIJK. Of is het een geval van schofferen door hogerhand om zo een instituut om zeep te helpen om daarna met schimmige praktijken voort te kunnen gaan ten gunste van een kliekje partijleden.

 2. Het gaat weer geld kosten , en wie gaat het betalen .
  Onze lieverd zoete ………..

 3. Een kort geding om zijn schorsing aan te vechten, heeft weinig zin. Het enige wat Huurman nu overblijft is een riante ontslagvergoeding proberen uit te slepen. Als de werkrelatie verstoord is, houdt het op.

  Helaas heeft niemand Huurman van te voren gewaarschuwd, van bepaalde personen moet je afblijven, blijkbaar heeft deze kinderarts Sonja Faries zoals the lucky few op dit eiland, ook honing aan haar kont.

 4. De snoepreizen en het baantjes uitdelen aan Alvin Daal, Suzy’s gigolo, hebben ook veel maatschappelijke commotie veroorzaakt maar gaatn gewoon door.

  En de door Suzy Romer geschorste Gershi Pereira, inspecteur gezondheidszorg, zit al 2 jaar thuis met behoud van riant salaris. Schandalige verkwisting van gemeenschapsgeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *