AD | IJsblokjesfabriek Pure Ice gesloten

De bedrijfsruimte werd tegelijkertijd als woning en bergplaats auto-onderdelen gebruikt

Willemstad – IJsblokjesfabriek Pure Ice is gisteren gesloten nadat tijdens een controle van de overheid bleek dat de situatie in de loods niet hygiënisch is. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) raadt consumenten af de ijsblokjes van Pure Ice te kopen.

Het ministerie kan niet garanderen dat aan de vereiste kwaliteit wordt voldoen en vraagt in een persbericht verkopers de ijsblokjes van het merk Pure Ice vanaf nu niet meer te verkopen en voorraden te vernietigen.

De bedrijfsruimte werd tegelijkertijd als woning en als bergplaats voor auto-onderdelen gebruikt. Dat bevestigt de woordvoerder van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO). De controles van het multidisciplinair team gebeuren onder leiding van de inspecteurs van het ministerie van MEO.

De inspecteurs van het multidisciplinaire team troffen veel rotzooi en afval aan en zelfs een kikker. In een filmpje op de website van de Papiamentstalige ochtendkrant Èxtra en op sociale media is te zien hoe dezelfde ruimte waar de ijsblokjes worden gemaakt ook dient als keuken, woon- en slaapkamer voor een gezin met een kind.

Vanwege de onhygiënische situatie is de hulp van de inspecteurs van GMN ingeroepen. Het bedrijf is bij GMN niet geregistreerd als producent van ijsblokjes en heeft daarom nooit de hygiënische controles ondergaan om de kwaliteit te kunnen garanderen.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 Reacties op “AD | IJsblokjesfabriek Pure Ice gesloten

 1. Volgens @LaStiwz , “een chinees die hier geboren is en papiaments spreekt…” Is dat niet gewoon een YdK?”. Dat vraagt ik mezelf ook af, heb begrepen dat Chinezen gedoogd werden en niet naar China teruggestuurd werden. Ben benieuwd of hun kinderen wel een Nederlands paspoort krijgen.

 2. @Koekoeloeres: ik zie dat je met Laschwanz Lapas bedoelt.
  Sorry.

 3. @Koekeloeres: en ik had het niet tegen jou.

  Wat zeg ik overigens anders dan jij?

 4. Koekoeloeres

  @Lapschwanz : jij hebt het over “hij”, en ik had het over “velen” ; een groot verschil !

 5. @Lapas: “…een chinees die hier geboren is en papiaments spreekt…” Is dat niet gewoon een YdK? Klinkt mi wat racistisch in de oren.
  En met die 1.000,- huur vragen is hij ook behoorlijk ingeburgerd.

 6. Beste @Koekoeloers, “Heb ergens toch medelijden met ze.” Even dimmen, het gaat hier om een Chinees die perfect Papiaments spreekt dus waarschijnlijk hier geboren. Het zal mij niet verbazen dat hij voor de vieze slaapplek nog 1000 gulden huur vraagt.

 7. I.d.d. een zootje. Heb ergens toch medelijden met ze. Velen komen hier “sanka na man”, diep in de schulden om een nieuw begin te maken. Werken (keihard!) en wonen in hun zaak in bijna mensonterende situaties. Om dan aan het eind van de dag beroofd en als minder dan grofvuil behandeld te worden door de Yiu di Korsow.

 8. Wat onbegrijpelijk is, is dat de eigenaar nog op televisie (hoe kan het anders DirectTV) had over het schoonmaken en dat hij verwacht over 2 of 3 weken weer ijs te verkopen. Dit is echt dweilen met de kraan open deze man moet gewoon voor het leven verboden worden om in etenswaren te handelen..

 9. Wat een zooitje zeg anno 2018 .

 10. Te hopen dat zulke viespeuken nooit meer open mogen. Een gevaar voor de gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *