AD | Illegale vuildump bij Dam Pretu

illegale vuilnisdump Dam Pretu | Antiliaans Dagblad

Willemstad – In de omgeving van Dam Pretu is een tweede illegale landfill ontstaan.In een omtrek van zo’n 9 tot 10 meter is een stuk grond uitgegraven waarna een kuil is ontstaan die vol is gedumpt met afval zoals bouwafval en gebruikte koelkasten.

Parlementariër Giselle Mc William (MAN) heeft de dumpplek bezocht. ,,Hier is sprake van een georganiseerde vuildump. De plek is zo professioneel uitgegraven en opgevuld dat dit niet pasgeleden ontstaan is. Er zijn professioneel bomen omgehakt, het stuk grond is uitgegraven waarna het weer volgestort is met allerlei troep”, aldus Mc William.

Zij heeft hierover vragen gesteld aan de minister van Justitie, Quincy Girigorie (PAR), en wil weten of de overheid op de hoogte is van de dumpplek. Volgens Mc William heeft de aanpak tegen illegale dump te weinig tot geen prioriteit en wordt op de Landsverordening van de 22ste juli 2015 houdende vaststelling van regels ter bevordering van de openbare orde, rust en veiligheid, en ter bescherming van de gemeenschap (Landsverordening openbare orde) P.B. 2015 no 31 niet of niet voldoende gehandhaafd.

De omgeving van Dam Pretu is een populaire toeristenplek en wordt gepromoot als de ‘Highligths of the East’.

Volgens Mc William geeft het niet alleen een verkeerd beeld af aan de toeristen, maar ze wijst ook op de gevaren dat sommige illegale vuildumpers agressief kunnen zijn.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Illegale vuildump bij Dam Pretu

  1. @ John Bash, zeg maar gerust een heel groot deel. Anders komt het nooit goed met het eiland.

  2. Er is geen controle .
    Dus !!!!!!!!

  3. Het wordt tijd dat een deel van de bevolking een heropvoeding krijgt met harde hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *