AD | Insel Air leeft nog

Inselair bewindvoerder Rogier van den Heuvel: er is een nieuw partneschap tussen Tilgent Capital Trust en een echt bestaand mens uit Trinidad | Extra

Willemstad – Insel Air leeft nog. Het is nog niet exact bekend welke partij interesse heeft om het Insel-crediteurenakkoord over te nemen, maar ‘de nieuwe kandidaat is gisteren verschenen’ en ‘de rechter vond wat er ligt goed nieuws’, zegt bewindvoerder Rogier van den Heuvel desgevraagd.

In verband met de uitwerking van de details is de zaak aangehouden tot donderdag.

,,Het is een partnership tussen Tilgent Capital Trust en een natuurlijk persoon uit Trinidad”, is het enige dat Van den Heuvel er in dit stadium over kwijt wil. Tilgent Capital Trust zit met het hoofdkantoor in Clearwater in de Amerikaanse staat Florida.

,,Deze partij is zich bewust van de eisen en blijft binnen de kaders.” De gesprekken met deze overnamekandidaat van luchtvaartmaatschappij Insel namen de afgelopen dagen steeds serieuzere vormen aan. Deze partij zal het akkoord, zoals dat er lag met interCaribbean Airways, naar alle waarschijnlijkheid overnemen.

Het was eerder de bedoeling dat maandag tijdens de zogeheten homologatie (goedkeuring) van het crediteurenakkoord bekend zou worden om welke partij het gaat. Wanneer de alternatieve kandidaat wel met zekerheid kan voldoen aan alle voorwaarden, komt deze direct in de plaats van interCaribbean die dat – naar het oordeel van de rechter-commissaris – niet heeft kunnen bewijzen.

Omdat het akkoord volgens de wet niet mag veranderen, is bewindvoerder Rogier van den Heuvel voor het surseance van betaling verleende vliegbedrijf met de nieuwe partij verdergegaan waar het met interCaribbean was gebleven.
De aanhouding van homologatie tot donderdag betekent dat de rechter op zich wel positief is gestemd over wat hij tot nu aan zekerheidsstelling heeft gezien en dat Insel Air – hoewel vrijwel vleugellam door het uitvallen van het enige vliegtuig – toch nog bestaat.

Wat het partnerschap tussen Tilgent Capital Trust en een zakenman uit Trinidad overneemt is de vliegvergunning, de Air Operator’s Certificate (AOC), en de bijbehorende rechten en bestemmingen van Insel. In het bestaande schuldeisersakkoord betaalt de koper 1 dollar voor de aandelen en iets meer dan 11 miljoen dollar, uitgesmeerd over negen jaar, om de crediteuren deels te voldoen.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Insel Air leeft nog

 1. De rechtbank en het land curacao worden moedwillig misleid hier..
  bedrijfsverzamelgebouwtje voor $45,- per maand.. domeintje http://tilgentpro.com geregistreerd op 2018-07-18 vervalt op 2019-07-18
  niets op social media geen linked-in. telefoontje naar mevr Pang (727) 538-4100 iemand?

  Al is de leugen nog zo snel.. Als er geen serieuze journalist te vinden is dan maar een data leak. tijd om schoon schip te maken. links of rechtsom.

 2. Op sterven na dood. Vd Heuvel stoppen nu met dit theater, het kost de gemeenschap geld al die zittende aasgieren te betalen! Wat een schande dit zeg.

 3. Ze kijken niet bepaald vrolijk .
  Op naar de volgende soap .

 4. Dezelfde ‘deal’ met Laser One ging niet door.

 5. Dit is werkelijk van de zotte!

  Laat Ro-aasgier van de Heuvel eens bekend maken wat hij totdusver aan Insel gedeclareerd heeft! Misschien kan de laffe nietsnut van een commissaris Karel Frielink dat bekend maken?

  Zij zijn de enige twee die nog aan Insel verdienen, en wel uit de 30 miljoen gemeenschapsgeld.

  Nu heeft ranzige Rogier weer een aap ergens uit een boom in Trinidad gehaald.

  Who is next? Boy Boemboem uit Botswana? Kwakkie Kwokkwok uit Quadeloupe? Zimmie Zoemzoem uit Zimbabwe?

  En onze Irma Lipsen van rechters spelen dit toneelstuk vrolijk mee.

 6. En Rogier trekt weer een konijn uit zijn hoed.. Snel nog wat uurtjes declarern!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *