AD | Interesse in FKP groot in Nederland

FKP belooft 'merkbare verbetering' klantenservice

FKP: Interesse in FKP groot in Nederland

Willemstad – Curaçaoënaars die in Nederland wonen hebben grote belangstelling getoond voor de informatie van de Fundashon Kas Popular (FKP) over huisvesting op het eiland. Dit heeft FKP-directeur Arthur Con laten weten.

Onlangs vonden er voorlichtingsavonden plaats in Amsterdam en Rotterdam. Con:

,,In Rotterdam hadden we een zaal voor 100 personen gehuurd, maar er kwamen er 300 opdagen. We hebben de informatiesessie twee keer moeten houden en de groep moeten opsplitsen. Doel van het bezoek aan Nederland was om te inventariseren hoe groot de belangstelling is en onder welke groepen. ,,Er waren jonge mensen bij, maar ook gepensioneerden, van alles wat eigenlijk”,

aldus Con. Het bezoek van FKP aan Nederland is met gemengde gevoelens gevolgd, want waarom in Nederland zoeken, als bekend is dat er op Curaçao grote wachtlijsten bestaan van woningzoekenden?

Het werven in Nederland lijkt vooral ingegeven door het regeringsbeleid dat een bevolkingsgroei voorstaat, door voornamelijk Curaçaoënaars in het buitenland terug te halen, zo blijkt uit het antwoord van Con op deze vraag. Maar hij zegt er ook bij dat er ondertussen een groot gebrek is aan een goed woonbeleid op Curaçao. Er zijn grote wachtlijsten waar voornamelijk minvermogenden op staan die afhankelijk zijn van huursubsidie. De regering heeft een jarenlange betalingsachterstand waar het gaat om huursubsidie. Ook is er nog steeds geen beheersovereenkomst getekend tussen FKP en de regering.

Het bezoek aan Nederland leidde tot Statenvragen van Statenlid Omayra Leeflang. Zij wil van de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Earl Balborda (PNP), weten waarom er geen woningbeleid is op Curaçao.

Volgens haar worden belangstellenden in Nederland maar half ingelicht, want hun wordt niets verteld over de vijfduizend wachtenden voor een bouwterrein of woning en over de hoge werkloosheid op Curaçao.

Voorstanders van het Wechiproject stellen dat er met de bouw van woningen, flats en onderkomens voor bejaarden, aan een grote behoefte voldaan wordt, ook van Curaçaoënaars die vanuit Nederland terug zouden willen naar het eiland.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Interesse in FKP groot in Nederland

 1. inderdaad een snoepreisje, zonder enig nut….
  er zijn geen woningen en er komen geen woningen voorde lagere inkomens.
  heeft veel geld gekost dit reisje, daar hadden waarschijnlijk 2 woningen van gebouwd kunnen worden.
  komediant nummer zoveel…

 2. De arbeidsethos van de Curaçaoënaar is laag. De achtergrond van de Curaçaoënaar is gericht op “what’s in it for me” en niet “what can I be of importance to you”.
  Ik neem als werkgever geen Curaçaoënaar aan als hij/zij niet bereid is te investeren in zijn eigen ontwikkeling en denkt dat Nederland of Curacao een walhalla is voor werkzoekenden. Geen enkele werkgever staat te wachten op iemand die alleen uit is op eigen gewin.
  Het is goed dat deze mensen willen terugkeren naar hun geboortegrond en denken dat dat daar wel lukt. Pasa bon Dia! Bai Kas! Pero, tur kos a cambio na Korsou, tambe!

 3. opvreter nr zoveel

  Dit geld had beter voor de arme sloeber op Curacrim gebruikt kunnen worden. De Con heeft ze pens vol zitten vreten en feest gevierd met onzin vergaderingen in NL . terwijl er hier op Crim duizenden mensen op een woning wachten loopt de Con de grote meneer uit te hangen en mooi weer te spelen met onze poen, zou je er zelf niet misselijk van worden Con .

 4. Tuurlijk, directeur Con, na zo’n riante snoepreis met fikse daggeldvergoedingen moet je wel met een positief verhaal komen.

  Klanten zoeken in Nederland terwijl er op Curacao nog 10,000 mensen op de wachtlijst staan bij de FKP!

  Idiote snoepreis,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *