AD | Internationaal honkbalcentrum op Curaçao

Zo moet het honkbalcentrum eruit komen te zien

Zo moet het honkbalcentrum eruit komen te zien

Willemstad – Er wordt een nieuw honkbalcomplex gebouwd op Curaçao door de Amerikaanse organisatie International Baseball Partners LLC (IBP). Het complex is bedoeld om te fungeren als een internationaal honkbalcentrum voor de ontwikkeling van spelers.
Dit nieuws is te lezen op de website van de Yankeebiscuitsfan’s Dutch Blog, maar ook OeverZaaijerLyongo architecten maakt er melding van. IBP is in de Verenigde Staten de organisatie die wereldwijd honkbalcomplexen bouwt volgens het ‘Build, Own and Lease’-principe.
Het project is genaamd ‘Project 421’ verwijzend naar 4 academies in 2 complexen op 1 campus.

De architecten leggen nader uit dat het gaat om de bouw van een;

  • hoofdstadion,
  • 4 honkbalvelden,
  • 2 oefenvelden,
  • scholingsfaciliteiten voor spelers en een
  • hotel.

,,Het project wordt in nauwe samenwerking met de Curaçaose overheid uitgevoerd”, zo staat op de blog te lezen.

De keuze voor Curaçao wordt zo uitgelegd:

,,Curaçao ligt in het centrum van een honkbalbroeikas, vlak voor de Venezolaanse kust, in een gebied dat ook niet ver gelegen is van de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico, en Curaçao brengt meer Major League Baseball (MLB)-spelers voort per hoofd van de bevolking dan welk ander land dan ook. De keuze voor Curaçao is dus logisch. Venezuela is niet gekozen omdat er te veel politieke en sociale onrust is.”

Project 421 Training Facilities’ beslaat een oppervlakte van ongeveer 20 hectare. Beide complexen zij gesitueerd aan de toegangsweg naar luchthaven Hato.
Het is de bedoeling dat het complex gereed is in de zomer van 2016, op het moment dat ook gestart wordt met een nieuwe Curaçao Summer League waarbij spelers opgeleid worden tot internationals.

Op de IBP-website staat nog:

,,Ons architectenteam heeft een goede job gedaan in het mixen van honkbal met de mooie Curaçaose natuur. Vooral de slaapgelegenheden zijn ontworpen in diamantvorm waarbij gebruikgemaakt wordt van de wind die altijd over het eiland waait. Het is een mooie stap vooruit voor het honkbal en het eiland Curaçao.”

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Internationaal honkbalcentrum op Curaçao

 1. Wanneer maken we nu eindelijk eerst eens een keer iets af, voordat we aan iets nieuws beginnen!
  Maar ja, degene die iets onderneemt en daarin faalt, is nog altijd beter dan degene die niets onderneemt en daarin slaagt, zullen we maar zeggen 🙂

 2. Helaas Tuna, je hebt gelijk.
  overal waar de overheid zich niet mee bemoeit heeft kans van slagen.
  Daarom zal greentown niet door gaan omdat de heren corruptici daar geen cent mee kunnen verdienen.
  ondanks dat dePDVSA bijna failliet is, willen ze door gaan met een kankerverwekkende fabriek, die grotendeels verroest is.
  Want daar kunnen de heren corruptici nog wel eens een centje mee bijverdienen.
  maar goed; dit artikel gaat niet over Greentown.

 3. Zolang de overheid of stichtingen op Curaçao zich er niet mee bemoeien dan zou het wel eens goed kunnen gaan, doen ze dat wel dan staan we weer sloten door te knippen in het kader van de persoonlijke machtstrijdjes hier in het dorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *