AD | International Oil Daily komt terug op artikel

International Oil Daily komt terug op artikel | Jeu Olimpio

Willemstad – International Oil Daily, een uitgave van Energy Intelligence, is teruggekomen op de eerdere publicatie ‘China’s Zhenrong Halts Oversees Energy Plan’ en publiceerde donderdag het bericht ‘China’s Zhenrong Says Curacao Refinery Plan Still On’.

Nadat het Antilliaans Dagblad de redactie van International Oil Daily confronteerde met de GZE-verklaring, namelijk dat het artikel ‘fake and without any factual bases’ (nepnieuws en zonder enige feitelijke basis) zou zijn, liet Jim Washer, editor Petroleum Intelligence, deze krant weten dat een en ander uitgezocht zou worden.

Vrijdag informeerde Washer dat International Oil Daily een nieuw artikel had gepubliceerd. In dit bericht wordt Guangdong Zhenrong Energy (GZE) aan het woord gelaten en verklaart Lu Chao dat GZE nog wel degelijk bezig is het project op Curaçao te kunnen uitvoeren; de upgrading van de bestaande Isla-raffinaderij.

International Oil Daily van Energy Intelligence, dat tientallen medewerkers heeft in diverse steden in de Verenigde Staten en in Londen, stelt zich eerder te hebben gebaseerd op ‘industry sources’ (bronnen in de petroleumindustrie). Die hadden gezegd dat GZE geconfronteerd wordt met financiële problemen en als gevolg daarvan niet in staat is het project op Curaçao te financieren. ,,Maar de GZE-woordvoerder op Curaçao heeft donderdag ontkend dat dit het geval zou zijn.”

,,Het project loopt nog. We zijn in onderhandelingen met de (Curaçaose) overheid en lokale bedrijven in China”, zo citeert International Oil Daily woordvoerder Lu Chao. Ook wordt gemeld dat Curaçao bezig is met een due diligence van GZE en dat GZE zelf ook bezig is met een eigen due diligence in China en het project momenteel bespreekt met potentiële partners.
Onder andere met Baota Petrochemicals om het eigen vermogen – de equity – dat nodig is voor de realisatie dit miljardenproject bij elkaar te krijgen. GZE verwacht spoedig, maar meldt niet wanneer, van deze partners te vernemen. Baota was onlangs op Curaçao voor een bespreking met de overheid.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | International Oil Daily komt terug op artikel

  1. Hmmm,
    Zou Clift Christiaan zich, als voorzitter MDPT, een ‘industry source’ noemen? Opmerkelijk is dat AD belangrijk nieuws, echter nieuws dat niet overeenstemt met ‘de politieke agenda’ van AD, zoals nieuws m.b.t. krimp van de Curaçaose economie, in de zaterdag editie publiceert. Valt het minder op (vooral nu met de feestdagen in verschiet). Het artikel in Energy Intelligence, een publicatie vanuit de Verenigde Staten en Europa was duidelijk gericht op een bepaald lezerspubliek.

    Het is duidelijk dat International Oil Daily van Energy Intelligence, met name Jim Washer, editor Petroleum Intelligence, de “bron in de petroleumindustrie” waarop het zich eerder baseerde niet geloofwaardig vindt en zich nu gedwongen voelt om nu woordvoerder Lu Chao uitgebreid aan het woord te laten (wederhoor heet dat, niet toegepast in het eerste artikel).

    Duidelijk is ook de lengte dat sommige personen bereid zijn te gaan om de boel te belazeren ten koste van het volk van Curaçao. Vroeger had dit de ‘vrije loop’ en kon ongestraft. Wij leven in ‘andere tijden’ mensen.

  2. Opsporing verzocht

    Helaas nog geen reacties van de azijnpissers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *