AD | Inval bij oud-minister Sevinger (AVP)

Onderzoek Avestrus (Struisvogel) richt zich op verdenkingen van omkoping, vervalsing van documenten en witwassen met terreinen | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – De Landsrecherche en het Recherche Samenwerkingsteam hebben gisterochtend huiszoeking gedaan bij oud-minister Oslin ‘Benny’ Sevinger (AVP).

Op het huiszoekingsbevel stonden de termen ambtelijke omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Het onderzoek richt zich op de terreinen die zijn uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de toenmalige minister van Infrastructuur, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu. Er is nog niemand aangehouden.

Tegelijk met de inval in de woning van Sevinger in Madiki werden de huizen van Leoncito Arends in Sero Blanco en Gaby Werleman in Piedra Plat doorzocht. De laatste was coördinator van Sevinger. Arends zou tijdens het ministerschap van Sevinger een levendige handel in terreinen hebben gevoerd en in ruil voor de medewerking van de bewindsman diens verkiezingskas hebben gespekt.

Oud-minister Benny Sevinger (AVP) is ogenschijnlijk niet geschokt over de inval in zijn huis in de vroege ochtenduren. ,,Ze hebben het over omkoping, vervalsing van documenten en witwassen. Het Openbaar Ministerie (OM) doet dit omdat de regering het wil.”

Laconiek als altijd zegt het Statenlid in een interview met 24ora.com:

,,Ik had ze al veel eerder verwacht. Toen de regering wisselde hebben ze aangifte gedaan. Ik ben blij dat dit nu eindelijk echt gebeurt, dan hebben we het maar achter de rug.”

Volgens Sevinger heeft de regering grote druk op het OM gelegd. ,,Ze zijn er keer op keer achteraan gegaan dat er iets moest gebeuren. Het OM is onder die druk bezweken. Voor mij is een ding heel duidelijk: ze zullen niets vinden, want ik heb niets verkeerds gedaan. Mijn geweten is schoon.”

Sevinger verdenkt oud-partijgenoot Otmar Oduber ervan dat die probeert de oppositie lam te slaan met behulp van dit strafrechtelijk onderzoek. ,,Net nu een belangrijke zaak speelt in het parlement, waar een sterke geur van corruptie omheen hangt, krijgen we dit. Ik heb de indruk dat ik gedwarsboomd moet worden in mijn werk, maar dat gaat niet lukken.”

Verdachte Benny Sevinger (links) met de verdachte onderneemster Leoncita Arends (midden)

De oud-minister is ook van mening dat het OM verder moet kijken dan zijn persoon. ,,Ze moeten ook maar eens het doopceel lichten van Marisol Lopez-Tromp. Veel documenten waar ze nu mee komen zijn een erfenis van haar aan mij. Als ze die goed doorspitten zal de echte waarheid wel blijken.”

Hij ontkent ook dat er een samenzwering was tussen hem, Gaby Werleman en Leoncita Arends. Bij deze personen is ook een inval gedaan. ,,Ik ken Arends al een hele tijd, maar als die bezig is geweest met een handeltje in terreinen, dan heb ik daar niets mee te maken gehad. Ik heb hem trouwens al een tijd niet gezien.”

Sevinger vindt het te zot voor woorden dat zijn werk nu onder de loep wordt genomen, terwijl de ministers voor en na hem op dezelfde manier werken.

,,Otmar Oduber heeft samen met Dangui Oduber getekend voor de overdracht van een terrein van Marriott aan Ritz Carlton tegen een bedrag van 15 miljoen dollar. Dat zou dan ook wel eens corruptie kunnen zijn.”

De oud-bewindsman legt nog eens uit hoe de regering omgaat met de uitgifte van terreinen.

,,Als iemand een stuk grond wil hebben voor een commercieel project, wordt eerst getoetst of dat binnen het economisch beleid past. Daarna moet de aanvrager voldoen aan een groot aantal voorwaarden. Iemand voldoet aan de voorwaarden of niet. Het is gewoon een vastgestelde manier van werken, waar een minister niets over te zeggen heeft.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *