AD | Inzake Gumbs: ‘Recht heeft gezegevierd’

PAR" ‘Recht heeft gezegevierd’

PAR-leidster Zita Jesus- Leito.: ‘Recht heeft gezegevierd’

Willemstad – Oppositiepartij PAR is blij met het vonnis van afgelopen maandag over het ontslag van voormalig hoofd Edsel Gumbs van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). Gumbs werd door het Gerecht in Ambtenarenzaken in het gelijk gesteld. Daarmee heeft het recht gezegevierd, zegt PAR-leidster Zita Jesus- Leito. 

De partijleidster zegt ook bewondering te hebben voor Gumbs, die zij een voorbeeld voor de gemeenschap noemt omdat hij niet is bezweken onder de druk en heeft doorgestreden omdat hij wist dat hij in zijn recht stond.

Toenmalig premier Gerrit Schotte (MFK) en minister van Justitie Elmer Wilsoe (PS) hebben in 2010 volgens de PAR alles gedaan om het screeningsproces voor de bewindslieden van het kabinet Schotte te dwarsbomen.

Gumbs werd meerdere malen de toegang tot het gebouw van de VDC ontzegd op basis van ‘gefabriceerd’ bewijs tegen hem. Dit leidde uiteindelijk in november 2013 tot zijn ontslag, waartegen hij zich nu met succes heeft verzet.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

4 Reacties op “AD | Inzake Gumbs: ‘Recht heeft gezegevierd’

 1. Aan de slag, Zita-Jesus.

 2. Hoewel heer Gumbs z’n gelijk heeft gekregen en daarmee bewezen waar de boeven van de volks vertegenwoordiging zitten is nu de volgende stap hen te vervolgen zolang dat niet gebeurd is er geen recht.

 3. Ja, het moet toch duidelijk zijn dat Wilsoe en Schotte op moeten stappen uit de staten.
  Ze moeten ook vervolgd worden!!!
  ik hoop dat Van Raak genoeg zeggenschap heedft om dit te verwezenlijken.
  Want van de politci hier hebben we niets te verwachten!!
  Ze hebben allemaal boter op het hoofd en doen allemaal onduidelijke zaakjes.

 4. Heeft het recht echt gezegevierd Mevr Zita Jesus-Leito???
  Het feit dat de heer Gumbs zijn naam is gezuiverd betekent dat er dus meer bagger op de hoofden van degene die dit veroorzaakt hebben, ten einde hun onfrisse zaakjes uit het daglicht te houden, terecht is gekomen.

  Kijkt u eens goed om u heen, zij zitten naast u in de Staten.

  Is dit zegevierend recht? Het is een aanfluiting en zeker voor de Staten. De Staten zouden zich juist nu sterk moeten maken voor het volledig eerherstel van de heer Gumbs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *