AD | Jamaloodin als getuige tegen Fonseca

Jamaloodin als getuige tegen Fonseca

Willemstad – De advocaat-generaal (AG) wil George Jamaloodin als getuige in de zaak Maximus horen. Volgens de AG kan Jamaloodin ‘any moment’ op Curaçao aankomen.

De belangrijkste getuige in de zaak tegen Fonseca was Elvis ‘Monster’ Kuwas, die heeft bekend Wiels te hebben doodgeschoten en die voor deze en twee andere moorden levenslang heeft gekregen. ,,Kuwas heeft eerder gelogen, maar zijn verklaringen onder ede op 19 april jongstleden zijn wel consistent”, aldus het Gerecht in Eerste Aanleg in mei, dat aangaf dat de informatie van Kuwas overeenkomt met de verklaringen van andere getuigen.

De tweede getuige, om veiligheidsredenen anoniem gehouden, wees Fonseca aan als de schakel tussen de intellectuele daders en de uitvoerders van de moord. Deze getuige gaf daarbij gedetailleerde informatie waarover alleen iemand uit Fonseca’s persoonlijke kring kan beschikken.

De derde getuige was het voormalig hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), Edsel Gumbs. Hij heeft gezegd dat een informant van de VDC hem een paar dagen na de moord op Wiels benaderde met de informatie dat Jamaloodin mensen zocht om Wiels voor hem ‘koud te maken’.

Ten slotte zijn er de sms-berichten van Fonseca en Jamaloodin in de week voor de moord, tot aan de avond voor de moord waarop het sms-verkeer stilvalt. Het gerecht voerde als strafverzwarende omstandigheid aan dat het gaat om een aanslag op een politicus. ,,Deze aanslag heeft niet alleen de rechtsorde, maar ook de gehele samenleving van Curaçao bijzonder ernstig geschokt”, zo stelde de rechter in mei.

Fonseca tekende hoger beroep aan in mei. Gisteren werd bekend dat de verdachte op zoek is naar een advocaat in Nederland die bij de verdediging kan helpen. Marije Vaders, die Fonseca op Curaçao vertegenwoordigt, liet weten te verwachten dat een andere advocaat binnen 2 tot 3 weken aan het verdedigingsteam kan worden gevoegd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Jamaloodin als getuige tegen Fonseca

  1. Het is godgeklaagd dat deze man nog steeds vrij loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *