AD | Juan Pablo Duarte asbestvrij

Sinds gisteren is de school door de Arbodienst vrijgegeven en vanaf 7 januari zitten de vsbo-leerlingen weer in hun eigen vertrouwde bankjes | Jeu Olimpio

Willemstad – De leerlingen van de vsbo-school Juan Pablo Duarte krijgen na de kerstvakantie weer gewoon les in hun eigen schoolgebouw. In de laatste monsters die voor onderzoek naar Nederland zijn gestuurd, zijn geen asbestvezels meer aangetroffen.

Dat laat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) weten. Sinds gisteren is de school door de Arbodienst vrijgegeven en vanaf 7 januari zitten de vsbo-leerlingen weer in hun eigen vertrouwde bankjes.

Het vsbo verhuisde tijdelijk naar het Kolegio Alejandra Paula (KAP) toen er bij een verbouwing en de plaatsing van zonnepanelen asbest werd aangetroffen in het gebouw.

Na een grondige schoonmaakbeurt werden er in de tweede week van november lucht- en stofmonsters naar Nederland gestuurd, waaruit bleek dat de lucht schoon was, maar het stof nog niet. Dus volgde een tweede schoonmaakactie en die heeft succes gehad. De nieuwe monsters zijn geheel asbestvrij bevonden.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Juan Pablo Duarte asbestvrij

  1. “De nieuwe monsters zijn geheel asbestvrij bevonden.” Op zich is dat goed nieuws voor de kinderen, maar het zal niet voorkomen dat de twee dames op de foto ooit last van huidkanker krijgen.

    Hoe dom kan iemand zijn, iemand die les geeft nota bene. Wij weten allemaal of horen te weten dat zwart juist zonnestralen absorbeert. Het is ook de reden waarom Arabieren in de woestijn wit dragen.

  2. De Rechtsstaat

    Onze lieve minister van onderwijs en cultuur, fotogeniek als altijd.

    Wat een aanfluiting zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *