AD | Juniël Carolina eerstvolgende op lijst

Juniel Carolina | MFK

Willemstad – De MFK heeft bij de verkiezingen van 28 april 2017 een totaal van 5 zetels behaald. In de Staten zitten op dit moment naast Gerrit Schotte de leden Charles Cooper, Jacinta Constancia, Gilmar ‘Pik’ Pisas en Gilbert Doran.

Bij het openvallen van de plek van Schotte zal deze weer opgevuld moeten worden en dat is doorgaans door de eerstvolgende persoon op de lijst waarmee MFK op 28 april 2017 deelnam aan de Statenverkiezingen. Eerstvolgende op de lijst, nummer 6, is Juniël Carolina. Hij behaalde 165 stemmen, overigens meer dan de nummer 5 Doran die 157 stemmen behaalde. Nummer 7 op de lijst is Charetti Eduarda-Francisca die 487 stemmen kreeg.

Alleen Pisas was gisteren beschikbaar en stelde dat het bestuur van de partij ‘op dit moment over de opengevallen plaats aan het overleggen is’. Voorzitter van de partij is Dorothy Janga-Pietersz.

Aan de benoeming van een nieuw Statenlid is ook een officieel proces verbonden. Statenvoorzitter William Millerson legt uit dat dan vanuit het hoofdstembureau de geloofsbrief van de kandidaat overgelegd moet worden. Een op dat moment in de Staten benoemde commissie van drie leden zal zich over de geloofsbrief buigen en na onderzoek schriftelijk of mondeling verslag uitbrengen.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Juniël Carolina eerstvolgende op lijst

 1. Als je na de veroordelingen van Schotte, Constantia en Thode nog achter de MFK staat dan deug je niet.

  Helaas zijn dat nog een groot aantal ydk.

 2. Als je na de veroordelingen van Schotte, Constantia en Thode nog achter de MFK staat dan deug je niet.

  Ratten zijn het, of niet Douwe Boersema?

  Van de andere kant zorgt het wel voor vermakelijk theater, de lolo van Soto Pik Pisas en het viswijf van Boca Sami Jacinta Constantia.

  Al geniet ik nog meer van lullige leeghoofden als Edsel Doran en (eerder) Rudney Garmes, Te dom om hun eigen naam te spellen, maar de MFK haalt hen uit de mondi en trekt hen een pak aan en doet hen een stropdas om.

 3. Weer 1 die zijn pensioen wil opkrikken, another 0 in de Staten.

 4. Weer een oud FOL mislukkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *