Juristenstrijd

orde van AdvocatenWillemstad – Tijdens een algemene ledenvergadering (ALV) die op 4 februari om 14.00 uur door de Orde van Advocaten is opgeroepen zal de schorsing van Eldon ‘Peppie’ Sulvaran worden besproken. Tot die tijd is met de leden afgesproken een mediastilte te houden. Dat hebben welingelichte bronnen, die anoniem wensen te blijven, tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigd. De klacht die deken Caroline Fiévez maandag tegen Sulvaran heeft ingediend, is ondertussen in behandeling genomen door de Raad van Toezicht (het tuchtcollege voor advocaten).

De tegenpartij, in dezen Sulvaran, zou op zijn beurt ook een klacht tegen Fiévez indienen. Sinds afgelopen maandag lijkt er een soort scheiding te zijn ontstaan binnen de Orde waarbij een deel zich achter Sulvaran schaart en een ander deel zich liever van commentaar onthoudt tot de zaak op 4 februari aan de leden is voorgelegd. Volgens de welingelichte bron die anoniem wenst te blijven wordt er op dit moment alles aan gedaan om te voorkomen dat de scheiding groter wordt.

Advocaat Marius Römer, die gisteren nog dreigde een motie tegen Fiévez in te zullen dienen als zij niet snel een vergadering zou oproepen waarin de schorsing van Sulvaran besproken wordt, liet weten de mogelijkheid niet uit te sluiten dat de orde uiteenvalt in twee kampen. In dat geval, zo liet Römer weten, is het nodig om een nieuwe Orde van Advocaten samen te stellen met advocaten die zich hier gevestigd hebben en ‘niet erop uit zijn om snel geld te verdienen en daarna weer te vertrekken’.

Römer stelt dat de Orde ‘meer en meer’ uit Europese Nederlanders bestaat die het kapitaal of het belang van grote cliënten vertegenwoordigen. Fiévez verdedigt Centrale Bank-president Emsley Tromp, aldus Römer. Toch benadrukt de raadsman dat het niet om de nationaliteit van de betrokken advocaten gaat. ,,Er zijn genoeg advocaten waaronder Nederlandse collega’s die zich hier al jaren geleden hebben gevestigd, die ook van mening zijn dat de handelwijze van de deken onacceptabel is. De nationaliteit van de deken is irrelevant, of de deken hier op Curaçao of in Engeland, Nederland was geboren doet er niet toe, de manier van optreden is oncollegiaal.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *