AD | Kabinet wil veel in het eerste jaar

Eugene Rhuggenaath | Foto Jeu Olimpio

Willemstad – Het kabinet-Rhuggenaath dat vandaag aantreedt, wil veel bereiken in het eerste jaar. Zo moet het binnen een jaar tijd duidelijk zijn of de huidige Isla raffinaderij wordt gemoderniseerd of dat er een nieuwe raffinaderij bij Bullenbaai gebouwd zal worden en moet er een integriteitskamer binnen zes maanden opgericht zijn.

Dat maakt de vandaag te beëdigen nieuwe premier, Eugene Rhuggenaath (PAR), tegenover deze krant bekend.

Het urgentieplan, dat gericht is op de armoedebestrijding, moet in de komende maanden uitgevoerd worden, zo laat Rhuggenaath weten. ,,Bij de bestrijding van armoede kun je denken aan praktische vorming van werklozen zodat zij ingezet kunnen worden in de bouw of binnen de toeristische sector. De Curaçao Tourist Board heeft het project voor ‘Beach Improvement and Maintenance’.

Daarbij worden werklozen in wijken vlak aan zee aan een baan geholpen in bijvoorbeeld de beveiliging of het onderhoud van stranden. Het project is ook gericht op het creëren van kleine ondernemingen”, aldus Rhuggenaath, die ook graag het project ‘Limpia Kòrsou i Kòrsou Limpi’ gerealiseerd ziet. Het plan voor Beach Improvement and Maintenance is een gezamenlijk project van het ministerie van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn (Soaw), het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en het departement van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN).

De oprichting van een integriteitskamer is zoals genoemd een van de doelen die de nieuwe premier binnen zes maanden wil bereiken. ,,Wij moeten wel realistisch zijn. De situatie in de bario’s heeft de prioriteit. Tegelijkertijd moeten er genoeg financiële middelen zijn om de plannen te realiseren.

Er moet een assessment worden gedaan van het overheidsapparaat, en wij moeten nu ook al naar de middelen kijken om de plannen te kunnen realiseren. Aan de andere kant verwacht ik dat het traject met Guangdong Zhenrong Energy veel werkgelegenheid zal creëren, net zoals projecten voor huizenbouw. Er zijn al aanvragen voor bouwvergunningen ingediend, dat zal nu snel afgehandeld moeten worden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Kabinet wil veel in het eerste jaar

  1. Tegelijkertijd ook andere dingen aanpakken,waarden en normen terugbrengen in de Curaçaose maatschappij.(hard nodig )

  2. De keuze bij Isla zou moeten zijn : Opruimen, Stoppen , Gasterminal bij Bullenbaai voor overslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *