AD | Kamer wil brief over uitzettingen

89 Venezolaans vluchtelingen vanmiddag uitgezet 20191130

Den Haag – De berichten over massale uitzettingen door Curaçao van Venezolaanse vluchtelingen leidt in de Tweede Kamer tot ongerustheid.

GroenLinks- Kamerlid Nevin Özütok vroeg donderdag om een debat met de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Buitenlandse Zaken. Daarvoor kreeg ze te weinig steun, maar veel fracties steunden wel haar bijkomende verzoek om een brief van de regering over de kwestie.

GroenLinks gaat af op de berichten van vreemdelingenadvocaten op Curaçao die spreken van massale uitzettingen zonder serieus onderzoek naar de gevaren die de vluchtelingen mogelijk lopen in Venezuela. Özütok kreeg wel begrip voor haar zorgen van D66- Tweede Kamerlid Antje Diertens, die het ‘een ontzettend belangrijk thema’ noemde. Zij wil echter wachten op antwoorden op Kamervragen en wees ook op het aanstaande Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) begin januari op Curaçao.

Voor Ronald van Raak (SP) is het een principekwestie dat de Tweede Kamer de regering van Curaçao niet ter verantwoording kan roepen. Hij hoopt wel op een analyse van de ministers van de huidige situatie rond de vluchtelingen. Van Raak wil bovendien weten of er nog nieuwe verzoeken om bijstand zijn gekomen van Curaçao en hoe Nederland daarop heeft geantwoord.

Inmiddels werd donderdagavond bekend dat er voor een korte periode bewapende militaire bijstand is gevraagd door het Openbaar Ministerie op Curaçao, omdat de barakken overvol zijn en de Venezolanen elders worden ondergebracht. De Nederlandse militairen en marechaussees zullen worden ingezet om de extra faciliteiten te bewaken tot de Venezolanen zijn uitgezet.

Bron: Antilliaans Dagblad van 30 november 2019

4 Reacties op “AD | Kamer wil brief over uitzettingen

  1. KNOEK-koe. Klopt, niet aan gedacht. Juist deze organisaties en hun “verdedigers”, hun “godfathers” zijn allemaal even corrupt. Thanks voor de tip.

  2. Ook in Colombia, Brazilie, Equador en Peru wordt de Venezolaanse migrant verguisd vanwege de onstuitbare criminaliteit die deze migratiegolf met zich meebrengt.

    Mensenrechten van deze criminelen zijn belangrijker dan de rechten van de hard werkende burgers.. En als je er wat van zegt maken ze je uit voor racist.

  3. ……”moet Nederland enkele honderden miljoentjes in de Curacaose kas storten”……@Roberto

    Miljoentjes die dan naar de advocaten en hulporganisaties met dure directeuren gaan om nog meer “crimizolanos” (sorry voor de politieke incorectheid, maar “te veel” migranten voldoen hier helaas aan) naar dit eiland te lokken.

    Ook in Colombia, Brazilie, Equador en Peru wordt de Venezolaanse migrant verguisd vanwege de onstuitbare criminaliteit die deze migratiegolf met zich meebrengt.

  4. Als de tweede , derde, vierde, of vijfde kamer er NIET mee akkoord gaat met de Curacaose vluchtelingen uitzetting, moet Nederland enkele honderden miljoentjes in de Curacaose kas storten. Yoehoeoeoeoeoeh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *