AD | Kansen ‘living lab’-systeem

TNO Caribbean

Willemstad/Den Haag – Minister-president Eugene Rhuggenaath ziet veel kansen in het ‘living lab’-systeem voor Curaçao. Hij kreeg daar deze week een uitgebreide presentatie over van TNO Nederland.

TNO kwam samen met ECN part of TNO, TNO Caribbean en Port of Rotterdam op factfinding missie naar het eiland voor de verkenning van de mogelijkheden voor het verduurzamen van de energievoorziening in relatie tot mobiliteit.
In het living lab worden innovaties in de praktijk uitgetest door het uitvoeren van gezamenlijke praktijkonderzoeken.

,,We hebben hier veel mogelijkheden en talent en zouden veel kunnen ontwikkelen in het living lab. Het living lab kan in het kader van bijvoorbeeld duurzame energie praktisch laten zien hoe het een en ander plaats kan vinden. Dit biedt Curaçao perspectief en geeft de initiatieven ook een betere kans van slagen”, aldus Rhuggenaath.

Tijdens het werkbezoek stond de bedrijvigheid in de Curaçaose haven ook enorm in de belangstelling bij TNO en Port of Rotterdam. De delegatie heeft onder meer Damen Shiprepair, Curaçao Ports Authority, Refineria di Kòrsou en Aqualectra bezocht. Ook Hato, Chata, CTB en ABC Autobusbedrijf kregen een bezoek.

Verder kreeg de zakendelegatie een rondleiding bij de waterzuiveringsinstallatie Klein Hofje en uitleg van Selikor over toekomstige innovaties waarnaar gestreefd wordt.

De deelnemers van de factfinding missie kijken tevreden terug op de succesvolle missiedagen, waarbij de besprekingen voldoende aanknopingspunten bieden voor nauwere samenwerking in de toekomst.

Bron: Antilliaans dagblad

Een Reactie op “AD | Kansen ‘living lab’-systeem

  1. ericlapas

    Het lijkt steeds meer alsof de functie van minister president een ceremoniële functie is, mensen ontmoeten, handen schudden, lachen. Dit lijkt me een goede bezigheid voor de gouverneur dan kan zij ook van haar luie reet en hebben wij misschien wat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *