AD | KLM breekt met Insel

Insel-cfo André Delger vind de conclusies die de KLM trekt en actie buitenproportioneel

Willemstad – Reizigers die met de KLM vanuit Nederland naar de ABC-eilanden of Sint Maarten vliegen, kunnen voorlopig niet op hetzelfde ticket verder reizen naar een bestemming met Insel Air.

Zij moeten een apart ticket kopen voor hun vervolgreis en op de betreffende luchthaven eerst hun bagage afhalen en opnieuw inchecken.

Dat komt omdat de KLM het zogenaamde ‘Interline e-ticket agreement’ met Insel Air ‘ten gevolge van de slechte operationele prestaties’ heeft opgeschort. In een dergelijke overeenkomst wordt geregeld dat passagiers van een aansluitende vlucht, die door een andere luchtvaartmaatschappij wordt uitgevoerd, gebruik kunnen maken zonder dat zij tijdens de transfer hun bagage hoeven op te halen en opnieuw moeten inchecken. Vanaf nu moeten KLM-reizigers, net zoals dat al het geval is met andere maatschappijen, twee aparte tickets boeken als zij met Insel Air verder vliegen naar hun eindbestemming.

Insel-cfo André Delger geeft toe dat de Curaçaose maatschappij eind januari, begin februari een ‘moeilijke week’ doormaakte toen beide F-50-toestellen aan de grond stonden en vluchten grote vertraging opliepen of werden gecanceld.

,,Maar ik vind de conclusies die de KLM nu trekt en deze actie buitenproportioneel.”

De financieel directeur had gisteren zelf nog geen contact gehad met het KLM-management over de kwestie, maar gaat wel om toelichting vragen. ,,Zonder back-up blijft het een kwetsbare operatie, maar de afgelopen week hebben we toch weer behoorlijk volgens schema kunnen vliegen. Daar zal ik de KLM op aanspreken”, zegt Delger.

Met het opschorten van de overeenkomst treft de KLM volgens de Insel-cfo vooral de passagier. Die moet voor een doorreis met Insel Air naar een van de ABC-eilanden, Sint Maarten of Suriname een extra ticket kopen en zal bij aankomst op de luchthaven, in plaats van rustig zijn vervolgvlucht af te wachten in de transithal, eerst via de immigratie zijn bagage moeten afhalen en opnieuw moeten inchecken bij de balie van Insel.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | KLM breekt met Insel

 1. 33 miljoen naar de knoppen!

 2. @ Robert, eens kijken hoeveel tijd Delger nodig heeft om Kooijman om zeep te helpen.

 3. Met het opschorten van de overeenkomst treft de KLM volgens de Insel-cfo vooral de passagier. Die moet voor een doorreis met Insel Air naar een van de ABC-eilanden, Sint Maarten of Suriname een extra ticket kopen en zal bij aankomst op de luchthaven, in plaats van rustig zijn vervolgvlucht af te wachten in de transithal, eerst via de immigratie zijn bagage moeten afhalen en opnieuw moeten inchecken bij de balie van Insel.

  Geen probleem aangezien Insel toch vertraging heeft,

 4. Insel Air denkt dat 1.5 mln. van Banco Maduro ze overeind kan houden. Als het je met 33 mln. niet gelukt is? Bari sin bom dus.

 5. Delger, KLM waardeert haar klanten vandaar dat zij ervoor zorgt dat zij niet onnodig gedupeerd worden. Zou InselAir, voor de grap, eens moeten proberen.
  By the way, wanneer gaat de stekker er definitief uit? Dit ‘onnodig lijden is allang geen nieuws meer.

 6. Directeurtje Delger (40K salaris per maand bij Insel) gaat toch naar Kooyman?

  Eens kijken wat hij daar doet met leveranciers die niet op tijd leveren.

  Ik denk exact hetzelfde als wat KLM deed met Insel dat niet op tijd of helemaal niet leverde.

 7. Met commissarissen als Frielink en van der Kwast, is je bedrijf gegarandeerd in last.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *