AD | KLM start lijndienst naar Colombia

KLM start lijndienst naar Colombia

KLM start lijndienst naar Colombia

Amstelveen – Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt sinds zaterdag drie keer per week op en neer tussen Schiphol en Colombia. Dat maakte de onderneming bekend.

De zogeheten cirkelvlucht zal eerst landen in hoofdstad Bogota en vliegt dan door naar Cali om daarna terug te keren naar Amsterdam.

Met de vlucht naar Bogota en Cali wordt het aantal Latijns-Amerikaanse bestemmingen van KLM uitgebreid naar elf. Daarmee heeft KLM nu 67 intercontinentale bestemmingen. De vluchten naar Colombia vinden plaats op dinsdag, donderdag en zaterdag en worden uitgevoerd met een Boeing 777-200.

KLM verwacht ongeveer 60.000 passagiers per jaar op de route te vervoeren.

,,Beide steden bieden prachtige historische bezienswaardigheden. Bovendien richt het land zich op het ontwikkelen van zakelijke relaties met Europa, en vooral met Nederland. De eerste vlucht is bovendien uitgevoerd met een toestel met een volledig nieuw interieur en een ‘state-of-the-art’ Inflight Entertainment Systeem. De ombouw van de 15 Boeings 777-200 is naar verwachting eind 2015 gereed,”

aldus Pieter Elbers, president-directeur KLM.

Colombia is een van de snelst groeiende economieën van Zuid-Amerika. Bogota heeft alles wat het hele land biedt, aldus KLM.

,,Cali ligt vlakbij de koffieplantages in de ‘koffiedriehoek’ en is een ideale plek voor toerisme en recreatie. De hoofdstad van het departement Valle del Cauca is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming. Daarnaast wordt Cali als de hoofdstad van de salsa gezien.”

Het is overigens niet voor het eerst in haar geschiedenis dat KLM op Bogota vliegt. Van oktober 1992 tot en met maart 1995 heeft KLM ook al vluchten uitgevoerd naar deze stad.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *