AD | Kluivert doet ’t voor het eiland

Kluivert doet ’t voor het eiland

Kluivert doet ’t voor het eiland

Willemstad – Een prachtig gezicht was het gisteravond op het terrein van Federashon Futbol Kòrsou (FFK). Daar liep oud-international Patrick Kluivert, de nieuwe adviseur van het Curaçaose elftal.
De man die met Ajax de Champions League wist te winnen, die onder meer voor AC Milan en FC Barcelona uitkwam en die als aanvaller in het Nederlands elftal memorabele momenten meemaakte. Diezelfde ‘Patje’ Kluivert wil nu met de beste Curaçaose voetballers een gooi gaan doen naar WK-kwalificatie voor het wereldtoernooi in Rusland, in 2018.
Kluivert moest gisteravond nog wel even wennen. Zo begreep hij niet waarom niet iedereen aanwezig was toen het 18.00 uur was en de persconferentie behoorde te beginnen. ,,En waar is de voorzitter?”, zei hij schouderophalend en lachend naar de pers, voordat Jean Francisca als een van de laatsten aan tafel plaats nam.
Hij hoopt zijn gedrevenheid op de Curaçaose selectie te kunnen gaan overbrengen, want enthousiast is Kluivert zeker. ,,Het was geen moeilijke keuze, want ik heb familie op Curaçao. Gevoelsmatig vond ik dit gelijk een mooie stap om iets terug te doen voor het eiland. Ik ben nog niet zo bekend met Caribisch voetbal en het is kort dag, maar ik heb al wat huiswerk gedaan. Het is belangrijk dat we met alle mensen de neuzen in dezelfde richting hebben.”
Bondscoach is Kluivert niet, maar technisch adviseur. ,,Voor nu”, liet hij weten. Samen met Etienne Siliee zal hij het team klaarstomen. Kluivert had gisteren zijn eerste officiële werkdag, maar vliegt vandaag al weer terug naar Nederland. Hij wil uitzoeken of hij bepaalde Curaçaose spelers in Nederland bij het team kan krijgen, zoals Vurnon Anita die al eerder voor het Nederlands elftal uitkwam. ,,We hebben voor Vurnon dispensatie aangevraagd, ik weet nog niet of die aanvraag geaccepteerd zal worden. Ik ben ook nog met een aantal andere spelers bezig.”
Dat het ‘geraamte’ van het elftal vooral uit Curaçaose spelers zal bestaan die in Europa als voetballer werken, is geen geheim. Toch hoopt ook Kluivert de selectie met lokaal talent te mogen aanvullen. ,,Ik zal er alles aan doen om spelers van hier, als ze de kwaliteit hebben, een kans te gunnen. Ik hoop echt te kunnen laten zien wat ik kan en zo mijn steentje te kunnen bijdragen. Als we 27 maart en 31 maart tegen Monserrat winnen, en daar ben ik van overtuigd, moeten we in juni tegen Cuba en dat wordt lastiger. Maar het wordt geen snoepreisje, we gaan er volledig voor.”
Op 23 maart keert Kluivert terug om met de selectie aan de slag te gaan voor de eerste wedstrijd van 27 maart. De selectie die vooralsnog uit 30 spelers bestaat zal dan ook teruggebracht worden naar een kleinere selectie waarmee Kluivert intensief aan de slag gaat.

Kaarten voor de eerste wedstrijd van het Curaçaose elftal gaan volgende week in de verkoop. Vip-kaarten kosten 250 gulden, kaarten voor het overdekte gedeelte van het stadion 50 gulden en de open plekken 25 gulden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Kluivert doet ’t voor het eiland

  1. Kluivert doet het voor het eiland? Laat me niet lachen! Hij kon gewoon nergens aan de bak omdat hij als trainer geen succes was. Bij Fc Twente werd zelfs zijn contract als jeugdtrainer niet verlengd omdat ze daar niet tevreden over hem waren. Denkt de Curacaose voetbalbond nu echt dat Kluivert naar Curacao zou zijn gekomen als hij een club in het betaalde voetbal had gevonden?

    Daarnaast heeft hij een strafblad wegens het met grove schuld veroorzaken van een verkeersongeluk met dodelijke afloop.

    Kluivert heeft als voetballer een geweldige carriere gehad die hij wegens blessures helaas voortijdig moest beeindigen maar hij mist de capaciteiten om een geode trainer te worden.

    Maar weten allemaal dat dat en het hebben van een strafblad op Curacao juist in je voordeel werkt als je carriere wilt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *