AD | Knipselkrant wordt niet vervolgd

Knipselkrant Curacao wordt niet vervolgd

Knipselkrant Curacao wordt niet vervolgd

Willemstad – De Knipselkrant wordt niet vervolgd voor belediging, smaad of laster. Advocaten Chester Peterson en Eldon ‘Peppie’ Sulvaran dienden op 4 november en 9 december vorig jaar een klacht in tegen de website . net.

Een strafrechtelijk onderzoek naar deze feiten worden door het Openbaar Ministerie ‘niet opportuun’ geacht. De advocaten vinden dat de website ‘systematisch, bewust en opzettelijk’ de reputatie van het duo heeft geschaad. Dit zou schade aan de goede naam van het advocatenkantoor hebben toegebracht.

Hoewel de advocaten vrijheid van meningsuiting een belangrijk goed vinden, zou de Knipselkrant ‘alle perken te buiten’ zijn gegaan en moet er nu strafrechtelijk ingegrepen worden.

,,Wie wil er immers zaken doen met advocaten die onder andere als witwassers, leden van een criminele organisatie, maffiamaatjes of als berucht en onbetrouwbaar worden bestempeld”, zo stelde het duo eerder.

In het persbericht wat door het duo toentertijd werd uitgegeven en dat is gepubliceerd op de website van de Knipselkrant, verklaren Sulvaran en Peterson:

,,Het gaat bij de Knipselkrant om herhaaldelijke beledigende uitlatingen in een poging om onze reputatie zodanig te schaden met beledigingen die ertoe moeten leiden dat het ons onmogelijk wordt gemaakt om ons werk met gezag te doen. Het is nu genoeg geweest, vandaar de reeds door ons ondernomen strafrechtelijke en nog te nemen civielrechtelijke stappen. Het is tijd om deze lafaards aan te pakken en daarin zijn wij vastberaden.”

Of de advocaten tegen de beslissing ingaan en beklag doen, is nog niet bekend.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *