AD | Koelbloedige liquidatie

Identiteit slachtoffers schietpartij bekend

Willemstad – Bij de dodelijke schietpartij in Buena Vista was er sprake van een goed voorbereide liquidatie.Dat heeft minister Quincy Girigorie van Justitie tijdens een persconferentie verklaard.

De bewindsman zei dat het niet zomaar een incident betrof. Het feit dat er automatische wapens zijn gebruikt is het bewijs dat het niet om een willekeurig schietincident gaat. Het is een koelbloedige liquidatie in een bepaald kader waarbij er onschuldige slachtoffers zijn gevallen, aldus de minister.

De bewindsman verklaarde dat de regering al een tijd bezig is met maatregelen, gericht op de wapenhandel. Na een incident als dat van afgelopen maandag is er het gevaar om in paniek te raken, zo merkte Girigorie op. Maar het is belangrijk om goed na te denken over de te nemen maatregelen.

De minister verklaarde dat hij na de schietpartij ter plekke was. Het was een buitengewoon onaangename ervaring en zwaar om het verdriet van de nabestaanden van de slachtoffers te zien, aldus Girigorie.Premier Rhuggenaath condoleerde bij aanvang van de persconferentie, net als minister Girigorie, de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers.

,,Het doet pijn om te zien wat er nu met onze kinderen gebeurt”, aldus Rhuggenaath. De premier zei later dat de bendeleden ook onze kinderen zijn. De premier schetste dat als het probleem van de criminaliteit niet aangepakt wordt, de kans bestaat dat onze kinderen en neven zich bijvoorbeeld bij een bende aansluiten.

Rhuggenaath riep burgers op om het lef te hebben om een jongere aan werk te helpen, om een sportveld te sponsoren. De premier verwees ook naar het urgentieplan van de regering dat bedoeld is om de sociale achterstand en de sociale noden weg te werken. De premier heeft ook een oproep gedaan aan het volk om geen foto’s van dodelijke slachtoffers te verspreiden, dit met het oog op het leed van nabestaanden.

Hoofdofficier Heiko de Jong stelde tijdens de persconferentie dat de illegale vuurwapens het grootste probleem vormen. Afgezien daarvan is er sprake van bendevorming, van bendes die zware vuurwapens inzetten. De Jong signaleerde dat er niet méér schietpartijen zijn, maar dat er meer doden bij vallen dan voorheen. Het OM is samen met de politie informatie aan het verzamelen over de wapens om deze in beslag te kunnen nemen. Aan de hand van de verzamelde informatie kunnen de autoriteiten met meer daadkracht optreden. Op grond van de informatie kunnen de autoriteiten weten op welke plek zij moeten zijn om de criminelen op te pakken.

De strijd tegen criminaliteit wordt geïntensiveerd, aldus de hoofdofficier die opmerkte dat andere zaken daardoor minder prioriteit krijgen. Korpschef Mauricio Sambo signaleerde de noodzaak van meer samenwerking tussen de politie de KMar en het RST om meer zicht te krijgen op de structuren achter de liquidaties. Sambo verklaarde ook dat de zogeheten informatiegestuurde handhaving in de praktijk vruchten heeft afgeleverd. Daarbij gaat de politie aan de hand van informatie op bepaalde tijden naar bepaalde plaatsen waar criminele activiteiten plaatsvinden. Die aanpak heeft ertoe geleid dat de politie iedere dag aanhoudingen heeft kunnen doen, aldus Sambo.

Identiteit slachtoffers schietpartij bekend

De politie heeft de identiteit van drie van de vier dodelijke slachtoffers van afgelopen maandag vrijgegeven, de identiteit van het vierde slachtoffer wordt vandaag bekendgemaakt na een zogeheten lijkherkenning. Dat heeft politiewoordvoerder Reginald Huggins gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

De namen van de drie dodelijke slachtoffers van de schietpartij aan de Jamaicaweg bij Buena Vista zijn de 27-jarige op Curaçao geboren Ethly Albertus, geboortedatum 26 september 1989, de 22-jarige Jose Luis Belen, geboren op 7 augustus 1995 in de Dominicaanse Republiek en zijn tweelingbroer Luis Jose Belen. De mensen die bij de schietpartij gewond raakten zijn 26, 28, 31, 34, 50 en 52 jaar oud. Een van hen verkeerde eerst in zorgwekkende toestand maar zijn situatie is na een operatie stabiel, aldus politiewoordvoerder Huggins.

De melding van het schietincident is omstreeks 20.20 uur bij de politie binnen gekomen, zo heeft de politie in een schriftelijke verklaring bekendgemaakt. Bij aankomst trof de politie een aantal lichamen op de grond aan. Een groep mannen zat voorafgaand aan de schietpartij op het balkon toen plotseling een donkergekleurde auto het huis naderde. Een man stapte uit en richtte een automatisch wapen op de groep.

Het Openbaar Ministerie heeft de lichamen van de slachtoffers in beslag genomen voor nader onderzoek. De politie roept mensen op die informatie hebben over de schietpartij om te bellen met nummer 917, dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Het is ook mogelijk om informatie via de anonieme tiplijn te melden.

Noodlijn voor directe traumahulp

Personen die maandagavond getuige waren van de moordaanslag in Buena Vista kunnen bijstand krijgen van hulpverleners van Fundashon PSI Skuchami. Dit geldt ook voor familieleden en bekenden van de slachtoffers die niet ter plekke waren, maar getraumatiseerd zijn door het nieuws. Heeft u psychologische bijstand nodig, dan kunt u voor een afspraak het piketnummer van PSI Skuchami bellen: 6903306 of 6903314.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Koelbloedige liquidatie

 1. Abraham Mossel

  Daar gaat i weer, de grote opnaaier en vazal cq troll van 😯Gerrit de Raaf😈 heeft weer gesproken?. Hij vergeet alleen een ding te melden dat zijn MFK?KFO?REFORMA maffia 😇vrienden😇 het vanaf 10-10-10 t/m nu NOG veroorzaakt hebben, om het land te destabiliseren en te terorriseren😉 op grote schaal, met trollen en vazalen zoals de tuinkabouters Cova’s😨😨. maar ja daar mag niets over gezegt worden, die zijn heilig verklaard door de vazal Plasje?

 2. @Wim1, Marije Vaders zal er voor zorgen dat de moordenaars en andere criminelen vrij zullen rondlopen

 3. Deze mensen zijn incompetent,houdt een praatje en dat is het,terwijl wij de bevolking in grote angst leven.haal hulp van buiten af,want zelf kan je de problemen toch niet oplossen(politie en justitie)
  Het is weer wachten op de volgende schietpartij ,want ik heb niet het idee dat dit gaat stoppen.

 4. mi ta hanja ku hopi anja kaba nos ta sinta papia so sin hasi ningun kos y kada bes boso ta bin dilanti bin bisa tin un plan van aanpak, wel mi ta kere ku door ku tin asina tantu curopto den gobiernu mes y den polis ku ta pesey no ta resolve e kasonan aki y no ke tampoko hasi esey pero si ta bin sinta ku kara bunita ku bachi y bisa nos tin un plan di aanpak ja pa anja kaba ku mi ta tende e kos ey , mi ta hanja ku korsow mester lanta ariba y bisa ta basta awor y kwe tur ku ta den e systema di curopto y saka potret buta pa asina nan sa ken ta ken y stop ku e kwenta di vriendje politiek

 5. Waar zijn de vaders gebleven?

 6. Misschien ook eens de moeite nemen als dágelijks irritant hoorbaar langdurend geoefend wordt met automatische wapens in natuurgebied Playa Kanoa, welke personen daar zijn?!

 7. Het lijkt alsof bij elk schietincident weer dezelfde jokers voor een persconferentie worden opgetrommeld. Deze jokers realiseren zich blijkbaar niet dat zij schuldig zijn aan dit probleem. Als je een stoel bezet houdt en je kan het werk niet aan, moet je gewoon oprotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *