AD | Koko: Jesus-Leito liegt en moet weg

Journalist Julius Koko: Er is geen kamer binnengedrongen en er is ook geen ministeriële beschikking waaruit blijkt dat Baoase eigenaar van het terrein is

Willemstad – Minister Zita-Jesus Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft gelogen toen zij zei dat Baoase een vergunning had.

In een brief – in juni gedateerd en op 16 augustus, een dag vóór de manifestatie, getekend – schrijft de bewindsvrouw dat de vergunning nog geregeld moet worden. Aldus Julius Koko, de organisator van de demonstratie van afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie gisteravond, nadat hij een paar uur door de politie was verhoord in verband met de demonstratie en daarna huiswaarts mocht keren. ,,Het onderzoek naar vernieling bij Baoase Resort wordt voortgezet. Julius Koko blijft verdachte in deze zaak”, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

Koko verklaarde dat hij bereid is te accepteren dat de bewindsvrouw incompetent is, maar niet dat zij liegt. Volgens hem was een team van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) op 14 augustus bij Baoase. Bij die gelegenheid is aan de leiding van het luxe resort gevraagd om de ministeriële beschikking te laten zien waaruit blijkt dat zij de eigenaar is van het terrein.

Na een uur heeft de leiding van Baoase volgens Koko verklaard dat er geen ministeriële beschikking is. Daarna heeft MEO contact gehad met de bewindsvrouw.

Het X-team zou er volgens Koko bij zijn gehaald om de poort weg te halen. ,,Maar men koos ervoor die dans te ontspringen. Dat is triest.” Hij vroeg zich tijdens de persconferentie af hoeveel waarschuwingen Baoase had gekregen. Volgens hem hebben alle vijf ministers die op zaterdag een persconferentie hielden, ook leugens aan het volk verteld.

‘Geen kamer binnengedrongen’

Volgens Julius Koko, die het protest leidde bij Baoase Resort, hebben bewindslieden verklaard dat de demonstranten de kamers van de gasten waren binnengedrongen. Ook zou een bewindspersoon aan Koko hebben gezegd dat, toen men een kamer binnenging, daar een naakte vrouw was aangetroffen.

Koko heeft naar eigen zeggen de leiding van het luxe resort onder druk gezet om te bewijzen dat demonstranten de kamers waren binnengedrongen. Het resort heeft daarop in de krant Vigilante verklaard dat dit niet het geval was.

,,De vijf bewindspersonen (premier Eugene Rhuggenaath en ministers Suzy Camelia-Römer, Quincy Girigorie, Zita Jesus-Leito en Steven Martina, red.) hebben voor de persconferentie van afgelopen zaterdag een verhaal verzonnen om de publieke opinie te beïnvloeden.”

Zij hebben daarom van de actievoerder het advies gekregen om het voorbeeld van een Nederlandse collega te volgen en af te treden (daarmee doelend op oud-minister Zijlstra). Koko herhaalde tijdens de personferentie wat volgens hem illegaal was bij Baoase. Hij noemde in dit verband de ketting die in zee is geplaatst en de aanwezigheid van prikkeldraad om de toegang naar de zee te verhinderen.

,,Dit soort wordt bij gevangenissen gebruikt om ontsnappingen te ontmoedigen. Kinderen of mensen die toch de zee in gaan kunnen zich ernstig hieraan verwonden”, aldus de actievoerder.

Advocaat Chester Peterson was als raadsman van Koko bij de persconferentie aanwezig. Volgens Peterson is het niet mogelijk om aan de hand van een wet die in het verleden is aangenomen, een vergunning voor Baoase te regelen. Dit op grond van een wet waarin de toegang tot de zee is geregeld. De minister zou op grond van die wet eerst naar de Staten moeten. Peterson had ook kritiek op het Openbaar Ministerie (OM). Het OM adviseert burgers om aangifte te doen van illegale praktijken maar is bevoegd om zelf ook een onderzoek te starten.

,,De ervaring is ook dat als men aangifte doet, het OM daarna oordeelt dat het niet opportuun is om tot vervolging over te gaan”, aldus de advocaat. De advocaat hekelde de eilandjes die bij het luxe resort in zee zijn gebouwd. Volgens hem staan voor het bouwen van eilandjes op zee straffen van vier jaar en een boete van 1 miljoen gulden, zo bleek tijdens de behandeling van een zaak op St. Maarten.

,,Niemand is uit om een crisis in het land te hebben, maar de geschiedenis heeft wel geleerd dat crises zich voordoen en dat zij veranderingen forceren. Zoals de Franse Revolutie of 30 mei 1969”, aldus Peterson.

Koko verklaarde aan het eind dat hij altijd al had gehoord dat er bij Domeinbeheer ambtenaren zijn die stiekem geld aannemen. ,,Misschien is er met de recente ontwikkelingen nu wel een beerput opengegaan”, zo verklaarde hij.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

6 Reacties op “AD | Koko: Jesus-Leito liegt en moet weg

 1. @Sander schreef;
  “@Mano,
  zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.
  kortom: kijk even in de spiegel..”

  Nou, ik heb even in de spiegel gekeken, maar het enige wat mij opviel is dat ik mezelf zag/zie hoe ik ben. Dus niet als jou, ik lijk niet op jou, ook niet op Trui en de overige 80% neurotische lijders die jaar in jaar uit over hetzelfde van hetzelfde neerkladden op dit forum. Er valt voor mij geen kennis en ook niet al was het maar een ietsjepietsje wijsheid te vergaren bij gasten als jij en jouw mede-neuroten.( de 80%)
  Moet ik hetgeen ik bedoel echt in de puntjes uitleggen? Nee, dat doe ik niet! Ik heb het al vaker gezegd, nou ja, geschreven natuurlijk, maar ik hou het op ‘gezegd’! Ik weet waarmee ik te maken heb op dit forum, en dat weet jij maar al te goed sandertje, ik vergeet niks.
  Kom je nu opeens ongevraagd als een duveltje uit een doosje aanwippen en mij aanspreken terwijl ik jou niet heb aangesproken?! Je bent toch niet van lotje getikt? Of voel je je aangesproken? Ik denk dat je je inderdaad aangesproken voelt Sander. Maar ik had het toch niet tegen jou? 💩😜

  Enfin, mocht ik ooit net zou oud als jullie worden zie ik niet gebeuren dat ik net zo’n zure lijder word als de 80% die iedere dag, maar dan ook elke dag letterlijk alleen maar zure reacties op een forum kwakt. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik net zo zuur als jij en jouw clangenoten zal worden, verbittering alom, om wat voor reden dan ook, viert hoogtij op dit forum. Het zijn bovendien steeds dezelfde saaie zure hatelijke, kortom knotsgekke gasten, jij bent er ook zo eentje Sander. 😆

  Trouwens, al geloof je het niet, het laat me trouwens siberisch koud, ik drink geen druppel alcohol, ook niet toen ik jonger was. Op m’n 18e geprobeerd, maar ik vond het maar niks. Alcohol met mate kan, voor de genieters, maar niet voor zure geesten. Natuurlijk ben ik niet perfect, want wel rook ik als een ketter. 😏

 2. Abraham Mossel

  Dezae regeringmoet opstapen hoor wie het zegt de dorps gek met de naam LOKO KOKO vazal en hoofd Trol van Gerrit de Raaf, PIK is beledigt nu KOKO zijn baantje als opnaaier en haat zaaier heeft over genomen, PIK houd er zogenaamd mee op, hij is gewoon uit gekost door Gerrit en zijn oplichter club.

 3. Indien Koko gelijk heeft had hij MFK advocaat Peterson aan zijn zijde om een officiële klacht in te dienen wegens malversatie of iets dergelijks, die zou uit hoofde van z’n praktijk de weg hiertoe moeten weten, de vraag blijft waarom deze lieden dan gekozen hebben voor opruien. Zowel een echte journalist als advocaat moeten de gevolgen voor hun handelen hiervan weten, dus zijn deze lieden ook geen knip voor hun neus waard.

 4. @Mano,

  zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.
  kortom: kijk even in de spiegel..

 5. @Tante Trui, zelf ook een zuipschuit en roddeltante eerste klas, kent werkelijk iedereen op Curaçao, no joke.
  In één enkele reactie maar liefst 6 namen + nog 3 niet bij name genoemde familieleden opnoemen = 9!
  Ongelooflijk, als jij geen beroepsroddelzeikwijf bent dan hak ik mijn pik af! 😆 😆 😆

  Julius Loko.
  Cova
  Peterson
  ‘John F. Kennedy’ Ruggenaath
  Alexandra Rosaria (Pais)
  Lola Leito en 3 niet bij name genoemde familieleden!

  Het lijkt wel een wonder dat je Carlos Monk, Rob ‘Polar’ Blaauw en Carla Hueck niet genoemd hebt, anders zou de som van het totaal genoemden 12 zijn! 🧛‍♀️

  Wauw, zo breng jij dus je dagen door tante Trui!? Zuipen en over alle anderen roddelen? Wat een kutleven heb jij tante Trui ! 🤧🤣

 6. Julius Loko is een copie van de schreeuwende tuinkabouter en salonsocialist Terror Cova.

  En als je ratvocaat Peterson aan je zijde hebt weet je dat een mondi monkey bent, als je daar zelf nog niet achter was gekomen.

  Niettemin is duidelijk aan te tonen of Loko gelijk heeft: er is een vergunning of niet.

  Vreemd dat men daar bij Baoase om is gaan vragen. De overheid moet zelf weten of die vergunning er wel of niet is.

  Overigens kan ik me wel vinden in mening van Loko over lolo Leito, die als minister tot dusver vooral geslaagd is in het regelen van baantjes voor haar zus, dochter en man.

  En wij geloofden ‘Kennedy’ Ruggenaath toen hij zei dat met deze regering alles zou veranderen. Tot op heden is Ruggenaath niets beter dan de slapzak Alexandra Rosaria (Pais). Veel gescheer en weinig wol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *