AD | Kompania di Petroli i Gas di Kòrsou (KPG) opgericht

Kompania di Petroli i Gas di Kòrsou (KPG) opgericht

Kompania di Petroli i Gas di Kòrsou (KPG) opgericht

Willemstad – Premier Ivar Asjes heeft de oprichtingsacte van overheids-nv Kompania di Petroli i Gas di Kòrsou (KPG) in aanwezigheid van notaris Simon in Fòrti getekend. De ondertekening vond gisteren plaats. De nieuwe overheids-nv KPG heeft het alleenrecht om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van gas en olie in de territoriale wateren van het eiland en de bodem ervan. De wetgeving voor deze sector moet nog geregeld worden om daarna in de Staten behandeld te worden.

Gaande dit traject wordt een openbare aanbesteding gehouden voor alle bedrijven die interesse hebben om de mogelijkheden voor exploitatie van gas en olie te onderzoeken.

Na het tekenen van de akte verklaarde Asjes heel erg blij te zijn dat Curaçao de weg vrij maakte voor een mogelijke nieuwe economische pijler, nadat er jarenlang over het onderwerp is gesproken. ,,Hiermee wordt nogmaals bewezen dat deze regering erin slaagt om dingen in werking te zetten die decennialang niet mogelijk bleken of die in discussies bleven steken zonder dat er concrete resultaten werden geboekt.”

Lissette Bor is voor de duur van zes maanden als interim-directeur van de KPG aangesteld. De commissarissen van de KPG zijn onder andere Werner Wiels, voorzitter, de overige leden zijn Rupert Arrindell, Fausto Balentien, Arthur Nieuw en Ruben Roosberg.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *