AD | Koninkrijk blijft weg bij beëdiging Maduro

Koninkrijk blijft weg bij beëdiging Maduro

Den Haag – Bij de inauguratie van Nicolas Maduro voor zijn tweede termijn als president van Venezuela zal definitief niemand namens het Koninkrijk der Nederlanden aanwezig zijn. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken desgevraagd weten.

De Raad van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie stelde vorige maand al dat de verkiezingen van 20 mei niet worden erkend en dat de beëdiging vandaag daarom niet officieel wordt bijgewoond.

Minister Stef Blok liet na overleg met de premiers van de Caribische landen weten dat besluit te steunen, maar benadrukte wel dat de belangen van het Caribische deel van het Koninkrijk in Venezuela behartigd moeten worden en dat er daarom een ‘gebalanceerde reactie’ moest zijn op de verkiezingsuitslag en inauguratie.

Die reactie liet de mogelijkheid open dat er toch een vertegenwoordiging van het Koninkrijk naar de ceremonie zou gaan in het grootste buurland van het Koninkrijk.

Volgens het ministerie zal echter ook de ambassadeur in Venezuela niet aanwezig zijn. Op de vraag van deze krant wat dat betekent voor de omgang met de president na vandaag werd door het ministerie niet specifiek ingegaan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *