AD | KvK van Statia en Saba wil directe vluchten Colombia

KvK-bestuurslid Hemmie van Xanten en voorzitter Carlyle Tearr

The Bottom – Een directe vlucht naar Colombia zou voor Sint Eustatius en Saba veel voordelen hebben.

De Kamer van Koophandel (KvK) van beide eilanden wil ‘actief helpen’ bij het opzetten van een verbinding tussen Colombia en Sint Eustatius, ook voor patiëntenvervoer. Voor Saba zou een aansluitende vlucht moeten komen.
Het initiatief is een vervolg op een bezoek aan Colombia van KvK-bestuurslid Hemmie van Xanten en voorzitter Carlyle Tearr in november met de handelsmissie van de Nederlandse regering. Daar waren naast Nederlandse bedrijven ook premier Mark Rutte en verschillende ministers van Aruba en Curaçao bij aanwezig.

Op de missie bleek belangstelling te bestaan voor samenwerking bij het exporteren van producten uit Colombia naar Sint Eustatius en Saba. Van Xanten en Tearr hebben ook contact gelegd met chartermaatschappij Sarpa, die ook met luchtambulances vanuit Bonaire patiënten naar Colombia vervoert.

Het zou goed zijn als er ook rechtsreeks vanuit Sint Eustatius patiënten worden gevlogen in plaats van via Sint Maarten en Bonaire, vindt de KvK. De reistijd zou drie uur korter zijn en de kosten worden lager. Sarpa zou ook kunnen worden ingezet voor de invoer van verse groente en fruit en voor toeristen. Over toerisme is ook gesproken met Aviatur.

Voor verse producten en bijvoorbeeld bouwmaterialen wil de KvK de mogelijkheden verkennen om een scheepvaartbedrijf uit Curaçao vanuit Colombia naar Saba en Sint Eustatius te laten varen. Op de terugweg zou recyclebaar afval meegenomen kunnen worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | KvK van Statia en Saba wil directe vluchten Colombia

  1. Straks is iedereen daar verslaafd aan de coke.

  2. KvK van Statia en Saba wil directe vluchten Colombia.

    Vlgs kunnen ze daar niet landen.

  3. Een lijnverbinding Colombia – Statia?

    Zelfs Heerenveen en Lippinkhof zouden daar niet aan beginnen, en die hebben me wat idiote gemeenschapsgeld verslindende vluchten verzonnen. Zo dom, dat je bijna dacht dat Henry van der Kwast ze stomdronken bij de Heeren had bedacht.

    Wat voor ezels, om de M woorden die de comment polis niet bevallen niet te gebruiken, werken er bij de KvK?

  4. Directe vlucht tussen Colombia en Saba lijkt me niet mogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *