AD | Leeflang past pensioenplan aan

Leeflang past pensioenplan aan

Leeflang past pensioenplan aan

Willemstad – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang zal, nu de Raad van Advies het voorstel voor een bedrijfspensioen evalueerde, met de nodige aanpassingen op het voorstel komen.

Dat laat het Statenlid in een persverklaring weten. ,,Nadat ik het advies van de Raad van Advies over het wetsvoorstel voor een bedrijfspensioen bestudeerde, heb ik besloten om verder te werken aan deze wet voor een rechtvaardig pensioen.

Volgens het advies moet er nog heel werk verricht worden en moet er ook onderzoek gedaan worden bij ondernemers”, zo schrijft Leeflang in de verklaring.
De parlementariër gaat met deskundigen in beraad om de nodige aanpassingen aan het wetsvoorstel aan te brengen, zo laat zij weten.

,,Er zijn teveel mensen die 30 en soms 40 jaar werken en op het moment dat zij niet meer kunnen werken het met 800 gulden in de maand moeten doen. Als wij een wet introduceren voor een rechtvaardig pensioen, zal meer dan 60 procent van onze werkende jeugd, op het moment dat zij met pensioen moeten gaan, niet in armoede hoeven leven.”

Volgens het onafhankelijke Statenlid is het niet gemakkelijk om een wetsvoorstel te maken.

,,Er is geen departement dat voor jou werkt, er zijn ook geen consultants voor jou aan het werk en er zijn geen middelen beschikbaar om onderzoek te laten doen.”

De politica schrijft dat verschillende professionals hebben aangeboden om de nodige aanpassingen aan het voorstel te doen.

,,Het werk om een aangepast wetsvoorstel in te dienen gaat door omdat winnaars nooit opgeven, mensen die het bijltje erbij neerleggen winnen nooit”,

aldus Leeflang.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Leeflang past pensioenplan aan

  1. Renée van Aller

    Het is te hopen dat het een betere pensioenregeling is dan de Arubaanse regering invoerde in 2012. Met 2%, 3% of 6% van de loonsom op jaarbasis inclusief de aov franchise kan geen pensioen van betekenis worden opgebouwd. Het is een kat in de zak. Voor een inwonende dienstbode verdwijnt de helft van het gespaarde aan kosten naar de verzekeringsmaatschappijen. Woekerpolissen van de ergste soort. Dan is het beter de pensioenpremie niet af te dragen maar op een spaarrekening te zetten voor de werkneemster. Dan houdt ze veel meer over. Al jaren dringen wij op duidelijkheid aan die is er nooit gekomen. De Centrale Bank moet toezicht houden op pensioenfondsen en andere pensioenregelingen maar zwijgt ook in alle talen. Waarom? Voor een redelijk pensioen is minstens 20% of meer van de loonsom nodig op jaarbasis en een fatsoenlijk rendement. Anders kan niet eens een koopsompolis met een pensioen van enkele jaren worden aangekocht. Een pensioen voor de duur van het leven is vrijwel onmogelijk. Het rendement wordt ook steeds slechter. Renée van Aller & John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *