AD | Leerlingen geschorst na bedreigingen

International School of Curaçao-2

Leerlingen geschorst na bedreigingen | Foto International School of Curaçao

Willemstad – Er zijn drie leerlingen van de International School of Curaçao (ISC) geschorst nadat zij bedreigingen hadden geuit naar anderen via de sociale media. Dat bevestigt Frans Heiligers, woordvoerder namens de school, desgevraagd.

Tevens is de school doorzocht op verboden middelen, blijkt uit een brief aan de ouders. Al enkele dagen gaan er geruchten over drugsgebruik onder kinderen op het ISC. De school kan dat niet bevestigen.

Zij laten ouders, naar aanleiding van deze geruchten van drugsgebruik op en buiten de campus, weten dat er geen drugs zijn aangetroffen op en buiten het schoolterrein. Desalniettemin is de waakzaamheid verdubbeld, zegt de school.

Mededelingen over de identiteit van de geschorste studenten doet de internationale school niet. Een zelfde soort gerucht deed begin maart de ronde over scholieren die in het bezit zouden zijn van een wapen. Hierop heeft de school meteen een zogenoemde ‘sweep’ uitgevoerd. Klas voor klas werd uitgekamd. Er werd hierbij geen wapen aangetroffen.

Een leerling zou door het drugsgebruik op de eerste hulp van het ziekenhuis zijn belandt. Bob Harms, woordvoerder van het Sint Elisabeth Hospitaal, kan dit niet bevestigen. Omdat het ziekenhuis nooit uitspraken zal doen over patiënten in verband met de privacy. ISC benadrukt dat zij het drugsgebruik afkeurt.

,,Ons doel is om alle studenten te beschermen op een drugsvrije school, waar iedereen zich comfortabel en veilig voelt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Leerlingen geschorst na bedreigingen

  1. Zojuist vernomen dat het de zonen van Schotte en Palm zijn.
    Weet niet of het klopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *